Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac OPĆA BOLNICA Podijeli

Karlovac dobiva ambulantu za kronične rane

Novi pristup liječenju za 600 pacijenata godišnje

Vaskularni kirurg, radiolog, plastični kirurg, dermatovenerolog i medicinska sestra činit će tim ljudi u novoj Ambulanti za kronične rane u karlovačkoj Općoj bolnici.

Riječ je o prostoru smještenom na odjelu kožnih bolesti. Upravo zbog složenosti liječenja kroničnih rana, ali i visokih troškova liječenja ovakav multidisciplinarni pristup uvelike će pomoći i samim pacijentima, ali i zaposlenicima bolnice, ističe ravnatelj karlovačke Opće bolnice, Ervin Jančić.

-Ovakvi pacijenti tri do četiri puta posjećuju različite specijaliste kroz mjesec dana kako bi se ostvario barem nekakav napredak u cijeljenju tih rana. To jako puno košta. Imamo veliki gubitak radnih sati i radnih dana. Mi smo onda uvidjeli da bi bilo zgodno da organiziramo jedan pluripotentni tim. U jednom trenutku, na jednom mjestu, jednom pacijentu u jednom danu ovako možemo pružiti kompletnu uslugu. Ovako možemo poboljšati njegove šanse za zalječenje i izlječenje.

Doktor Jurica Fudurić, specijalist opće kirurgije, naglašava kako bi konačno rješenje moglo bi zaživjeti do ljeta.

-ovakvih pacijenata imamo 600 godišnje. Moramo imati na umu da su sve to kronične rane i da je njihovo liječenje dugotrajno. Cijena troškova liječenja, na razini godine iznosi 15 milijuna kuna.

Ambulanta za kronične rane radi četvrtkom u sklopu dermatologije te kroz prijelazni period, srijedom surađuje s kirurškom ambulantom. Tu se može obaviti dijagnostička obrada, ali i dodatni kirurški tretman.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”