Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac CERTIFIKAT Podijeli

Karlovac, grad za mlade do 2024.

Certifikat je dodijelila Udruga gradova u RH, a Karlovac je jedan od devet gradova koji su ga dobili

Karlovac će do 2024. biti “Grad za mlade”. Ne zato što to sada nije ili će tek postati za tri godine već zato što je dobio certifikat takvog naziva.

On je i službena potvrda dosadašnjeg rada s mladima. Certifikat je dodijelila Udruga gradova u RH, a Karlovac je jedan od devet gradova koji su ga dobili.

Preduvjeti za prijavu bili su postojanje Savjeta mladih, a Karlovac upravo bira šesti saziv, te činjenica da je Karlovac potpisao Europsku povelju o lokalnom radu s mladima. Osim toga, Karlovac od 2008. godine svoje politike provodi sukladno mjerama i ciljevima Gradskog programa za mlade. Posljednjih nekoliko godina radi se godišnja evaluacija tih mjera i ciljeva kako bi sedalje mogle razvijati politike prema mladima.

-Certifikat je poticaj da radimo još bolje, kako bi titulu Grada za mlade zadržali i nakon proteka od 3 godine. Tada će biti nova evaluacija standarda kvalitete lokalnih politika usmjerenih mladima i razina mora biti minimalno ova koju imamo prilikom dobivanja certifikata, pojašnjavaju u Gradu Karlovcu.

Foto: Ilustracija/Arhiva

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge