Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Karlovac od danas filmska meka

Projekcijom filma "Družba Pere Kvržice" u 12 sati u Zorin domu počinje 13. revija filmskog i videostvaralaštva, te 1st Four River Film Festival, u kojem, do 7. rujna, sudjeluje 130 srednjoškolaca i njihovih mentora. – Revija je nacionalnog karaktera, a Four River Film Festival prelazi granice Hrvatske i tako da ove godine u programu imamo […]

Projekcijom filma "Družba Pere Kvržice" u 12 sati u Zorin domu počinje 13. revija filmskog i videostvaralaštva, te 1st Four River Film Festival, u kojem, do 7. rujna, sudjeluje 130 srednjoškolaca i njihovih mentora.

– Revija je nacionalnog karaktera, a Four River Film Festival prelazi granice Hrvatske i tako da ove godine u programu imamo filmove iz Velike Britanije, Kanade, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije – kazala je koordinatorica Festivala Marija Ratković.

Broj projekcija i filmova u odnosu na lani, kada je Revija prvi put održana u Karlovcu, povećan je.

– Glavni program čini šest projekcija, a toliko je lani bilo ukupno svih projekcija, dakle glavnog i popratnog programa, a ove godine šest je samo u glavnom. Od toga su četiri revijske projekcije, odnosno nacionalni program, ukupno 33 filma. I dvije međunarodne projekcije gdje imamo ukupno 20 filmova – najavila je Ratković.

Sve će budnim okom pratiti dva stručna žirija – nacionalni i međunarodni, pojasnila je Sanja Zanki. U njima će sjediti renomirani glumci i filmaši.

– Predsjednik međunarodnog žirija je renomirani glumac Slavko Štimac, inače dobitnik "Srca Sarajeva" sad prije nekoliko tjedana. Čak u popratnom programu prikazujemo i "Vuka samotnjaka". Isto tako, u žiriju je i autor dokumentarnih filmova Petar Krelja, koji će zamijeniti Amina Doru, Libanonca koji je trebao doći, ali je zakasnio na avion, te Vjekoslav Živković – rekla je Zanki.

Karlovčan Vjekoslav Živković bit će i u nacionalnom žiriju.

– On je jedini član koji je u oba žirija, a predsjednik nacionalnog žirija je Vedran Šamanović, renomirani hrvatski filmski autor, a član je i Boško Picula.

Festival će imati i svoju svjetsku premijeru, dokumentarnog filma "Preko granice" Petra Krelje. Od filmova koji se nalaze u konkurenciji, bit će nagrađeno njih ukupno deset.

– Devet je nagrada, četiri u nacionalnoj konkurenciji, četiri u međunarodnoj, jedan je grand prix i deseta nagrada je nagrada publike – kazala je Ratković.

Pored "Družbe Pere Kvržice", danas, sutra i u dane vikenda u popratnom programu najmlađi filmofili moći će pogledati i "Vuka samotnjaka", "Čudesnu šumu", te "Ne daj se, Floki". Službeno otvaranje Festivala i Revije je večeras u 20 sati u Zorin domu, gdje će se odvijati cjelokupni program, a svoj dolazak najavio je i hrvatski glumac Bojan Navojec.

Više o programu pogledajte na www.hfs.hr.

Pročitajte i ovo

KORONA JE KRIVA ZA SVE

Karlovačke gradske tvrtke u 2019. pozitivno poslovale. U 2020. korona donijela velike probleme Mladosti i Hostelu