Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Karlovački Dom se širi, u Veljunu uređuje

Najavio je to župan Ivica Horvat, precizirajući da će novi dom biti u nekadašnjoj školi, dok će karlovački dodatne kapacitete dobiti u zgradi koja je sada u vlasništvu MORH-a.– Županija nastoji pratiti potrebe osoba starije životne dobi i pomoći im. Stoga smo se odlučili, što smo i najavili, proširiti prostorne kapacitete Doma za starije i […]

Najavio je to župan Ivica Horvat, precizirajući da će novi dom biti u nekadašnjoj školi, dok će karlovački dodatne kapacitete dobiti u zgradi koja je sada u vlasništvu MORH-a.
– Županija nastoji pratiti potrebe osoba starije životne dobi i pomoći im. Stoga smo se odlučili, što smo i najavili, proširiti prostorne kapacitete Doma za starije i nemoćne osobe Sv. Antun u Karlovcu. Radi se o zgradi uz sam Dom, koja je trenutno u vlasništvu MORH-a – kazao je Horvat.

Karlovački Dom umirovljenika širi se na susjednu zgradu…

No, ta bi zgrada uskoro trebala biti u vlasništvu Karlovačke županije, a onda će se krenuti i u njeno uređenje.
– Središnji ured za upravljanje državnom imovinom trebao bi nam dodijeliti taj prostor. To znači da bismo, iza Nove godine, išli u ishođenje potrebne dokumentacije, a potom i konkretizaciju radova – najavio je Horvat.

… a prazna škola na Veljunu postaje dom umirovljenika

Osim novih kapaciteta u Karlovcu, Županija će novi dom umirovljenika urediti u školi na Veljunu. Obnovljena prije nekoliko godina, ali stoji prazna, učenika u njoj nema.
– U Veljunu je škola, koju je uredilo Ministarstvo i međunarodni fondovi, međutim u njoj se ne održava nastava. Prema zadnjem razgovoru s potpredsjednikom Vlade Slobodanom Uzelcem, namjera je da se, uz podršku Grada Slunja, ta zgrada uredi i prenamjeni za potrebe starijih i nemoćnih osoba – rekao je Horvat.

U tom, budućem domu umirovljenika, bit će oko 200 mjesta za starije i nemoćne osobe.

Pročitajte i ovo

KEEP IN TOUCH

U Karlovac stigli učenici i profesori iz 5 različitih zemalja: Uz učenje, važno je stvoriti i nova prijateljstva