Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Život ZADNJI IZAŠAO IZ BOLNICE Podijeli

Karlovčanin Ivan Ivičak (71) nakon 8 tjedana bolnice i respiratora prebolio koronavirus: 20 kg manje, ali dobro sam

Respirator nije bio ugodno iskustvo, a na turnir na kojem se zarazio ne vraća se. Ide naprijed

Karlovčanin Ivan Ivičak (71) posljednji je među zaraženima od koronavirusa u Karlovačkoj županiji izašao iz bolnice. Nakon osam tjedana, respiratora i s čak 20 kilograma manje, sada je dobro.

-Tri, četiri dana bio sam u karlovačkoj bolnici i onda sam bio u Klinici dr. Fran Mihaljević osam tjedana. Bio sam i dva tjedna na respiratoru. Vratio sam se prije tri tjedna doma i sad je sve OK, kaže.

Zahvalan je svim zdravstvenim djelatnicima u karlovačkoj i zagrebačkoj bolnici.

– Bez lažne patetike, ali to su vrhunski profesionalci jer ja sam došao sa simptomima kao i svi drugi međutim naglo mi se stanje pogoršavalo. Praktički u jedan dan dobio sam upalu pluća i sve druge simptome. Vrlo brzo su me pod rotirkama prevezli u Zagreb. Kad je taj respirator završio, a to nije baš neko ugodno iskustvo, sve je bilo u redu, samo da se pluća dovedu u funkciju, prisjetio se danas.

Zarazio se koronavirusom na humanitarnom turniru rotarijanaca u Karlovcu

Virus je “pokupio” na humanitarnom teniskom turniru u Karlovcu još 9. ožujka i nije bio jedini. Na toj događaj, kaže, se ne vraća.

-Nema tu velike priče. Dogodilo se kako se dogodilo, bili smo svi zajedno i neki su pogođeni, a neki nisu. Moja obitelj, bili smo doma, svi su negativni. Ne vraćam se previše tome, idem naprijed. Ono što je bilo prošlo je tako kako je, na žalost za Željka Belavića to nije dobro završilo, za sve druge je.

Osam tjedana poslije i s 20 kilograma manje, uspio je preboliti koronavirus.

– Sad sam kod kuće, malo sam vratio kilažu. Izgubio sam najmanje 20 kila. Otišao sam s jedno 91 kilogram, bio sam vjerojatno na 70. Kući sam se vratio sa 74, a sad sam na 77. Do 80 sam kod kuće, a onda ćemo planirati daljnji oporavak.

Stavio se na raspolaganje zdravstvu tj. karlovačkoj bolnici kako bi pomogao da drugi ne moraju proći isto što i on.

-Bit ću u njihovom programu za ispitivanje. Na raspolaganju sam, tako smo se dogovorili da ubuduće nekima bude lakše nego meni, zaključio je.

Pročitajte i ovo

IZBORI 2020

Do 11,30 sati glasalo 18,09 % birača, u sedmoj 19,08