Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika PREREVNI I OPASNI Podijeli

Karlovčanin pomagao onesviještenoj supruzi, policija ga privela u lisicama jer su imali dojavu da “davi ženu”

Supružnici ogorčeni postupanjem policije svoju priču ispričali Radio Mrežnici

Nevjerojatna priča za naslovnicu dolazi iz Karlovca. Četvorica karlovačkih policajaca otišli su na intervenciju zbog, kako im je netko prijavio, navodnog obiteljskog naselja na trgu u centru grada, srušili bračni par na pločnik, a kad se ispostavilo da nije riječ o obiteljskom nasilju već o pomoći asmatičarki koja je pala u nesvijest, njenog su supruga ipak s lisicama na rukama odveli u postaju. Sad čeka kaznu, a supružnici su svoju priču odlučili podijeliti s javnosti.

Priča se zbila u srijedu, 6. ožujka kad je Karlovčanki ( podaci poznati redakciji) pozlilo u stanu. Na nos joj je krenula krv, zvala je hitnu budući je asmatičarka. Na preporuku iz hitne da izmjeri tlak to je i učinila u obližnjoj ljekarni kamo je otišla pješice u pratnji supruga. Pri povratku kući gospođa se srušila u nesvijest. Suprug ju je podignuo, naslonio na zid i lagalno počeo pljuskati po licu dozivajući je imenom kako bi došla k sebi. U tom trenutku naišla je, njima nepoznata žena koja je muškarca pitala što to radi, a on joj je odgovorio da mu supruzi nije dobro i da je pokušava “dobiti”. Očito mu nije povjerovala već je pozvala policiju. Prijava je bila da muškarac davi ženu! Supruga je u međuvremenu došla “k sebi”, a došli su i policajci. I tad počinje drama.

Oboje srušeni na pod, mužu lisice na ruke, žena vapila da joj pomaže, a ne davi je, ali uzalud

Prema izjavama supružnika, policajci su ih zaskočili s leđa i oboje srušili na pločnik. Suprugu su dvojica stavljala lisice na ruke, dok je njegova supruga još uvijek na podu vikala: -Što mu to radite? To mi je muž, pokušava mi pomoći!

Suprug tvrdi da je barem desetak puta policajcima rekao da je pomagao svojoj ženi jer joj je pozlilo, da idu iz ljekarne u kojoj su joj mjerili tlak i da je pala u nesvjest, a on ju je pokušao osvijestiti. Dok su policajci njenog supruga s lisicama “spremali” u maricu, nju je preuzela hitna koja je također došla na nečiji poziv. Iako su joj preporučili hospitalizaciju, gospođa kaže da je odbila i zamolila ih da ju odvezu u policiju ne bi li vidjela zašto su joj odveli supruga.

-Ovo osim u filmovima, nisam vidjela. Još uvijek sam u šoku.  Ne mogu vjerovati kako su se policajci ponašali. U 31 godinu braka suprug na mene nije podignuo glas, a kamoli ruku. Živi s mojom astmom skoro kao i ja i zna kako treba postupiti kada mi je loše, ali oni jednostavno nisu slušali što im govorimo, kaže za Radio Mrežnicu  V.M. još i danas pod stresom zbog svega što im se dogodilo.

Nakon što je stigla u postaju policajci od nje, kaže nisu uzeli izjavu, tek je jedan od njih rekao da mu izgleda čudno kao da je alkoholizirana. Alkotestirali su je iako im je rekla da kao asmatičar ne može dovoljno jako puhnuti u dreger, a na njen prijedlog da ju odvedu na vađenje krvi, kako kaže, nisu reagirali. Ni tada nije dobila odgovor zašto je njen suprug zatvoren.

– Rekla sam im da skidam kapu što su tako brzo došli jer razumijem da se svašta događa, ali zašto me nisu pitali ništa? Dok sam ležala rekla sam im da mi je to muž i da mi je pokušao pomoći, ali nitko me nije doživio, navodi gospođa.

Muž radio u policiji 5 godina: Znam da me trebaju najprije pitati što se događa, a za lisice mora biti razlog. Nisu policajci već su završili plesni tečaj, da to sam im rekao

Alkotestiran je i suprug D.M. Izmjereno mu je 1,08 promila. Policajcima, tvrdi, nije krio da je popio nekoliko rakija nakon što 24 sata prije nije ništa jeo. Za Radio Mrežnicu je potvrdio i da je, izrevoltiran što ga tretiraju kao kriminalca u trenutku kad mu ženi nije bilo dobro, policajcima rekao da nisu policajci već da su završili – plesni tečaj.

D.M. je i sam bio policajac, od 1987. do 1992. kada je otišao u Tigrove. U Oluji je ranjen, u mirovini je. S policijom do sada, kaže, osim prebrze vožnje za što je prije više godina kažnjen, nikada nije imao problema. Ponašanjem mladih kolega je zgrožen.

Muškarcu su na rukama vidljivi tragovi lisica, a nalazi supruge potvrđuju da joj je bilo loše

– Nisam bio agresivan prema ikome. Da, rekao sam im da su završili plesni tečaj i da, objašnjavao sam im da sam radio u policiji pet godina i da znam da me trebaju prvo pitati, mene ili ženu, što se dešava, a ne s leđa nas sruštiti nas pod i staviti mi lisice, frkati mi ruke 15 minuta i onda reći da su dobili takvu dojavu. Kad su shvatili da su pogriješili trebali su se ispričati i reći: “Gospodine, puštamo vas, odite kući”.

Prema njegovim riječima dvojica policajaca su bila posebno bezobrazna i prosta, jedan dok su se vozili prema postaji, a drugi u postaji.

Jedan policajac mi je rekao da mu je pun k**** mene i moje priče

– Viši, crni je vikao na mene da šutim jer sam ga molio da mi malo oslobodi lisice. Rekao mi je da mu je pun k*** mene i moje priče. Drugi je pak na moju opasku da je mlad i koliko ima godina, odgovorio da me boli k**** koliko ima godina. U policiji su mi skinuli lisice jer su vidjeli da nisam agresivan, a nakon sat vremena rečeno je da idem u pritvor. Tada je moja supruga počela vikati da me ne mogu zatvoriti, da nije bilo nasilja, da sam joj pomogao, ali oni nisu slušali nego su me na deset sati pritvorili, govori za Radio Mrežnicu.

Na kraju, ostao je u posebnim prostorijama policije zbog vrijeđanja policije i alkohola.

– Rekao sam u izjavi: da imaš malo u glavi, trebaš procijeniti koga trebaš lupiti, koga pritvoriti, a koga ćeš pustiti. To je iskustvo, a koliko oni rade u policiji  ne znam, ali po meni su katastrofa, posebno dvojica, a najvišem, crnom, mršavom njemu ne bih dao da radi ni u Albaniji, a kamoli u Hrvatskoj – mi smo kao u Europi.

Muž čeka poziv Prekršajnog suda zbog vrijeđanja policije

D.M. sada očekuje poziv na Prekršajni sud i kaznu koja je, kako su mu rekli do 5 tisuća kuna za vrijeđanje policajaca.

– Već znam da sam okrivljen i da ću dobiti kaznu jer to je tako u našoj državi, čim policajac kaže da je tako onda je to to, kaže i najavljuje da će pokušati doći do načelnika PU karlovačke. Ako ga primi i ovisno o tome što će poduzeti, D.M. je spreman ići i do ministra unutarnjih poslova.

Policijsku stranu priče pročitajte ovdje.

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto