Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika DRUGA STRANA Podijeli

Policija: Ženu je držao oko vrata, a nas vrijeđao

“Uporaba sredstava prisile bila je zakonita i opravdana”

PU karlovačka je potvrdila da je policija 6. ožujka intervenirala na Strossmayerovom trgu zbog dojave o obiteljskom nasilju, da su uporabili sredstva prisile nad muškarcem i to, kako kažu, zakonito i opravdano, te da je muškarac uhićen zbog omalovažavanja policijskih službenika.

Kako navode iz policije na naš upit, na trgu su zatekli muškarca koji je “rukom oko vrata držao ženu i oglušio se na policijsku naredbu da prestane”.

– Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su muškarca koji je rukom oko vrata držao ženu na način kao da ju guši te su mu policijski službenici izdali naredbu da prestane, na što se je muškarac oglušio. Kako bi razdvojili muškarca od žene policijski službenici su prema njemu uporabili sredstvo prisile – tjelesnu snagu, a obzirom da je prilikom postupanja muškarac omalovažavao i vrijeđao policijske službenike te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uporabili su i sredstva za vezivanje.

Zanimljivo je da gospođa koju je muž navodno davio nema niti jedne vidljive masnice ili ogrebotine na području glave i vrata

Zbog svih tih okolnosti , kažu dalje u PU karlovačkoj, muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan.

– Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1,08 g/kg. Kao i u svim slučajevima uporabe sredstava prisile, policija donosi ocjenu opravdanosti, a u ovom slučaju uporaba primijenjenih sredstava prisile ocjenjena je zakonito i opravdano. Vezano za ovaj događaj Policijska uprava karlovačka zaprimila je pritužbu sudionika te je ista u postupku provjere.

Dodajmo ovome da su supružnici jučer doista otišli u policiju te podnijeli pritužbu na postupanje policijskih službenika. I dalje tvrde da postupanje nije bilo primjereno poslu kojega obavljaju, posebno u onom dijelu uhićenja muškarca te zbog činjenice da od supruge niti u jednom trenutku policajci nisu uzeli službenu izjavu.

Neslužbeno doznajemo da je policija izuzela snimku kamera sa zgrade gradske uprave ispred koje se, na parkiralištu, incident dogodio.

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto