Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Život MEDIJSKA PISMENOST Podijeli

Karlovčanke Češkić i Al Hamad snimale filmove i u Novom Sadu

Cilj je bio snimiti film s porukom održivog razvoja – klimatskih promjena i borbe protiv neravnopravnosti i siromaštva

Predstavnice Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza, Sara Al Hamad i Lucija Češkić, sudjelovale su u novosadskom projektu „DUNAV ZA MIR“ i snimanju dva od ukupno pet kratkih filmova.

Od 5. do 12.8. održana je radionica medijske pismenosti na kojoj su bili i predstavnici udruga iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Portugala, Grčke i Italije. Cilj je bio snimiti film kojim će se odaslati poruka održivog razvoja, ne samo u kontekstu klimatskih promjena već i borbe protiv neravnopravnosti i siromaštva.

Ukupno je snimljeno i premijerno prikazano pet kratkih filmova kojima su sudionici na kreativan način iskazali svoje stavove prema Agendi 2030 za održivi razvoj Ujedinjenih naroda te razmijenili mnogobrojna iskustva i mišljenja o daljnjem razvoju, primarno Europe, a onda i ostatka svijeta. Al Hamad i Češkić sudjelovale su u nastanku dva filma MIXED  –  o važnosti komunikacije i razmijeni iskustava te BOXED – o predrasudama koje nas sprečavaju da vidimo svijet onakvim kakav uistinu jest.

Pročitajte i ovo

LAŽNJACI SVUDA

“Fejkera” sve više oko nas: Stalno pretvaranje, izmotavanje i laganje.Znate li nekog takvog?