Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Karlovčanki odstranili tumor težak skoro 9 kg

Nesvakidašnji operativni zahvat dogodio se prije dva dana, kaže za Radio Mrežnicu šef Odjela za ženske bolesti i porode Željko Štajcer.- Nesvakidašnje veliki, koji je praktički bio veličine od 8,7 kilograma, potvrdio je Štajcer. Zahvat, kojeg je u dva i pol sata obavio 8-člani tim liječnika i zdravstvenih djelatnika, bio je izuzetno zahtjevan i opasan. […]

Nesvakidašnji operativni zahvat dogodio se prije dva dana, kaže za Radio Mrežnicu šef Odjela za ženske bolesti i porode Željko Štajcer.- Nesvakidašnje veliki, koji je praktički bio veličine od 8,7 kilograma, potvrdio je Štajcer.

Zahvat, kojeg je u dva i pol sata obavio 8-člani tim liječnika i zdravstvenih djelatnika, bio je izuzetno zahtjevan i opasan. Izvađeni tumor do sad je najveći izvađen u karlovačkoj bolnici. Njegova veličina može se usporediti s trudnoćom u kojoj se očekuju trojke.

– To je jedan od najvećih! Radili smo neke veličine koje su približne, ali tako veliki baš nismo imali – naglasio je Štajcer.

Na žalost, operacije tumora na karlovačkoj ginekologiji čine 60% svih zahvata. A, ovaj će zasigurno pamtiti.

– Takvi tumori rastu inače duži niz godina da bi dosegli te veličine, međutim, kod ovog tumora se radilo o jednom bržem rastu, što ćemo vidjeti kasnije, nakon patohistološke dijagnoze i analize, zašto se to događalo – pojasnio je Štajcer.

Odstranjeni tumor se trenutno nalazi na patologiji i, prema prvim pokazateljima, radi se o dobroćudnom bujanju tkiva. To su svakako dobre vijesti i za 45-godišnjakinju, čiji je oporavak tako zagarantiran.

– Radi se o mlađoj ženi, oko 45 godina, iz Karlovačke županije, koja se nakon ovog zahvata dobro oporavlja – zaključio je Štajcer.

Pročitajte i ovo

ŠTETA SE ZBRAJA

U Karlovcu vatrogasci intervenirali 40-ak puta, uništeni brojni krovovi kuća, fasade, prozori, automobili