Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Karlovac NEMAJU OVLASTI Podijeli

Komunalni redari u Karlovcu obilaze ali ne kažnjavaju ugostitelje, trgovce i ostale. To rade inspekcije

Komunalni redari kontroliraju i educiraju o provođenju mjera

Grad Karlovac preko svojih komunalnih redara kontrolira provedbu mjera, ali nikoga ne kažnjava jer za to – nema ovlasti.

-Komunalni redari Grada Karlovca svakog dana u tjednu obilaze ugostiteljske objekte, trgovačke centre, trgovine, prostore uslužnih djelatnosti javnog i privatnog sektora … kako bi kontrolirali i educirali o provođenju mjera, ali ne i kažnjavali ili sankcionirali s obzirom da to nije u njihov ovlasti, kažu u gradskoj upravi.

Na teren izlaze po dojavi građana, a o onom što su zatekli izvještavaju Stožer civilne zaštite Grada Karlovca. Od nedavno gradskim redarima su se u ovom poslu priključili i članovi Stožera, a dodatno pomažu i članovi karlovačke Javne vatrogasne postrojbe.

No, osim komunalnih redara čitavo vrijeme situaciju kontroliraju i inspektori iz Službe civilne zaštite Karlovac, Odjel inspekcije Karlovac u suradnji s karlovačkom policijom. Oni osim opomena imaju mogućnost i pokretanja prekršajnih postupaka. Oni također, pored trgovina, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti i javnog prijevoza posebno nadziru veća okupljanja i rad noćnih klubova.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

ZBOG KORONE

MIOŠ prva škola u Karlovačkoj županiji koja sutra počinje s on-line nastavom. Trajat će bar do 12. prosinca