Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac DJELA, A NE RIJEČI Podijeli

Kraljević odustao od Vijeća: Neću biti fikus, zašto mi se ne daju odgovori?

Razočaran je jer nije dobio odgovore gradonačelnika, ali je Mandić brzo rekao da će na drugoj sjednici odgovori biti tu

Vijećnik Živog zida Marko Kraljević napustio je danas sjednicu Gradskog vijeću i ne planira se vraćati dok god ne dobije traženo – informaciju od gradonačelnika o ekonomskom i financijskom stanju grada, o zaposlenima u Gradu i gradskim tvrtkama te stručnoj spremi zaposlenih.

Isto pitanje danas je postavio treći put, a na prethodna je dobio, kako je rekao, samo djelomične odgovore i to od pročelnika. Zbog toga je u znak protesta sjednicu napustio ne sačekavši odgovor gradonačelnika.

– Djela su bitnija od rada. Ovdje se lijepo zbori, ali se ne ostvaruje, naglasio je prije odlaska.

Novinarima je nakon odlaska rekao da ne želi sudjelovati u radu Gradskog vijeća u kojemu je samo statist ili fikus.

– Pitam se kako će običan građanin dobiti odgovor, tko će mu što odgovoriti, kad ni vijećnici ne dobivaju odgovore. Može li računati pošten odgovor ako se obrati bilo kome kada ti gradonačelnik dvaput obećava da će odgovoriti, a to ne čini. Ako se na ovo obično pitanje o stanju grada, financija, broju zaposlenih i diplomama ne može odgovoriti kako da onda vjerujem da će pošteno odraditi svoj posao i da će pošteno odgovoriti na puno značajnija za grad, naglasio je Kraljević.

Uvjet da se vrati na sjednice je da svaki vijećnik dobije od gradonačelnika informaciju koju je tražio. Ti podaci bili bi parametri po kojima će na kraju mandata mjeriti svoje rezultate.

Ono što Kraljević nije čuo jer je napustio vijećnicu jest gradonačelnikovo obećanje da će mu svi odgovori koje je danas zatražio svečano biti uručeni na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo

IZLOŽBA VAU VAU

U Karlovcu međunarodna izložba pasa, njih 1500 predstavljaju se javnosti