Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Život FILMEK Podijeli

Kroz “FilmEk” do razvitka i širenja filmske publike u Karlovačkoj županiji

Kinoklub nastavlja s dobrim projektima

“FilmEk”, naziv je filmskog ekokampa za doprinos razvoju publike u Karlovačkoj županiji, a provodi ga Kinoklub Karlovac.

Na tragu onog što godinama upsješno rade, započeli su s filmsko edukativnim programom i u Plaškom. Uz partnere  Općinu Plaški i Izviđački odred “Spider” Duga Resa, osmišljen je kamp koji provedbom spaja dvije komponente – razvoj publike kroz učenje o filmskoj kulturi i društvenu komponentu kroz osvještavanje o važnosti očuvanja prirodnih bogatstava koja nas okružuju, a ovo će biti drugo izdanje.
Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija u iznosu od 30.000,00 kn kao jedan od svega 13 filmskih programa u Hrvatskoj. Realizacija programa trajat će do kraja ove kalendarske godine.
Uz navedeni praktični program tijekom kojega će kroz radionice djeca uz mentorstvo filmskih profesionalaca učiti o filmu i uostalom i snimiti vlastiti filmski uradak u Plaškom, bit će organizirane besplatne filmske projekcije.

Prva sljedeća aktivnost je organizacija Javne tribine na temu važnosti filmske umjetnosti, kroz metode razvoja publike, sinergiju obrazovanja i umjetnosti te kulture kao metode rada sa ranjivim skupinama. Javna rasprava će biti održana uživo u utorak 14. lipnja u Prostoriji u 17 h. Panelisti će biti Sanja Zanki Pejić, Toni Šarić i Marinko Marinkić, a bit će ju moguće pratiti i putem Zooma.
FilmEk za glavni cilj ima uvođenje inovativnih metoda rada s djecom i mladima na rijetko naseljenim i teško dostupnim područjima od posebne državne skrbi u Karlovačkoj županiji. Primaran fokus rada je organiziranje filmske radionice i radionice podcasta unutar trodnevnog ekokampa kroz edukativno – kreativni rad s djecom. Drugi dio programa je namijenjen uključivanju šire lokalne zajednice organiziranjem kino projekcija i ima zabavno – edukativni karakter.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’