Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija VIRUS IZMAKNUO KONTROLI Podijeli

Lokalni prijenos virusa u Karlovačkoj županiji! Za dijete i operiranog muškarca se ne zna izvor zaraze

Svaka pojava fibriliteta kod ljudi tretirat će se kao sumnja na COVID – 19

Za dva zadnja slučaja oboljelih u Karlovačkoj županiji, dijete s područja Ogulina i operiranog Karlovčanina, nije utvrđen izvor zaraze. To ukazuje na lokalnu transmisiju virusa, rekla je danas epidemiologinja županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Biserka Hranilović.

-Do sada smo stalno govorili da su naši novooboljeli zapravo bliski članovi obitelji, da su neki došli izvan republike Hrvatske, a ovo sada bi značilo da mi ne znamo izvor zaraze, da postoji veća mogućnost zaraze i da svi zajedno moramo biti svjesni ozbiljnosti situacije, upozorila je dr. Hranilović.

Naime, ako se doista radi o lokalnom prijenosu, zaraziti se može bilo tko i bilo gdje.

– Do sada smo se oslanjali na epidemiološku situaciju, mogli smo trijažirati naše pacijente prema bolnici Karlovac i drugim zdravstvenim ustanovama. Od sada će to biti vrlo teško jer smatramo da svako nejasno febrilno stanje koje ne možemo objasniti s nekom određenom etiologijom, nama je zapravo sumnja na COVID.

Od sada je i povećana opasnost da se pacijent s COVIDOM pojavi u zdravstvenim ustanovama, kod liječnika obiteljske medicine ili u domovima za stare i nemoćne.

Zato su članovi stožera uputili još jedno vrlo ozbiljno upozorenje pred blagdan.

-Moram upozoriti na ozbiljnost situacije, svatko od nas je odgovoran za širenje zaraze, strogo se pridržavajte svih propisanih mjera, rekla je dr. Hranilović. – Proslavu blagdana svedite na obiteljsko druženje u najužem obiteljskom krugu, izlazite van samo zbog najnužnijeg obavljanja poslova.

– Povratak dijela obitelji iz drugih mjesta, zajednički ručak, oni koji su zdravi, a nemaju simptoma mogu ugroziti naše najmilije, dodao je dr. Ervin Jančić.

Pročitajte i ovo

POJAČANJE

Od lipnja više autobusnih linija i polazaka prema Dugoj Resi, Topuskom, Netretiću, Bariloviću