Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život SVAKA ČAST Podijeli

Luka, Mario i Casper odlikovani Medaljom župana. Jelić: Oni su heroji, bez rata

Osjećamo se dobro, praktički smo čovjeku spasili život

Trojica mladića iz Belavića Luka Brozinić, Mario Petrunić i Casper Capan danas su odlikovani Medaljom župana. Zaslužili su ih svojim herojskim činom tj. spašavanjem muškarca s pruge u Belavićima o čemu je Radio Mrežnica izvjestila u subotu.

Župan Damir Jelić naglasio je kako je do sad dodijelio samo jednu Medalju.

-Cijela logika našeg življenja je da se život ostvaruje tek kad čovjek shvati da živi za druge. Njima se to u sekundi dogodilo. Dobar odgoj, dobra škola i to je ono što mami osmijeh u Hrvatskoj. Ne dajem olako medalje. Prva medalja je išla heroju Domovinskog rata brigadiru Dubravku Halovaniću, a ovo su heroji srećom bez rata, rekao Jelić nakon što je momcima u Područnoj školi u Belavićima uručio medalje.

– Ne čudi me da su pomogli čovjeku, naglasila je pak ponosna Casperova mama Manuela. sin joj je odmah ispričao što se dogodilo, ali nije shvatila da je stvar bila tako dramatična dok drugi dan sve nije završilo u medijima.

-Ne čudi me to od njega, niti od tih dečkiju koji su bili s njim zato što su jednostavno takvi. To su mirnija djeca, svi su dobri učenici, ministranti, Casper je još uvijek.

Luka je učenik trećeg srednje Šumarske škole, Mario 4. razreda Srednje škole Duga Resa, a Casper 8. razreda OŠ Vladimir Nazor.
Cijela pompa oko onoga što su učinili malo ih je zatekla. Ipak, sretni su što su pomogli čovjeku kojeg su primjetili da ide preko pruge prema željezničkoj stanici u blizini rampe.

– Kad smo se bliže primaknuli vidjeli smo da čovjek leži na pruzi. Brže bolje Mario i ja smo ga podigli na peron gdje se malo dobio, dolje je ležao u krvi i nesvjesti, a Casper je zvao hitnu pomoć, rekao je Luka.

– Kada smo ga dignuli na peron čuli smo rampu da se spušta i onda smo ga brzo odnijeli do klupe gdje je čekao hitnu, dodao je Mario.

Casper kaže kako je vlak iz pravca Duge Rese naišao za manje od dvije minute.

– Osjećam se dobro zato što smo čovjeku praktički spasili život, naglasio je Casper.

Pročitajte i ovo

NE IDE IH

Dok se gradonačelnik Boljar oporavlja u bolnici, zamjenica Srakočić završila na štakama