Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Život PROMJENA Podijeli

Marta Bulhak na čelu Heinekena u Hrvatskoj

Dosadašnji predsjednik Uprave Odin Goedhart se nakon 25 uspješnih godina u HEINEKENU vraća u Nizozemsku. Karijeru nastavlja izvan kompanije

Heineken u Hrvatskoj dobio je novu direktoricu. Tvrtka je za predsjednicu uprave svoje operativne kompanije u našoj zemlji imenovala Martu Bulhak.

Ona je na ovoj poziciji od listopada zamijenila Odina Goedharta koji se, nakon 25 uspješnih godina provedenih u HEINEKENU, odlučio vratiti u Nizozemsku i nastaviti karijeru izvan kompanije.

Ako je suditi po Izvješću o održivosti za 2019., Goedhart, koji je u hrvatski Heineken došao krajem 2018., je iza sebe ostavio zdravu tvrtku.

U pivovari u Karlovcu za proizvodnju i grijanje koristi se i bioplin koji nastaje kao nusproizvod prilikom pročišćavanja otpadnih voda u pivovari. Prošle je godine izgrađena nova cijev koja bioplin vodi od pročistača do kotlovnice gdje se spaljuje i koristi kao toplinska energija. Rezultat ove inicijative je smanjenje potrošnje zemnog plina za grijanje i ušteda energije.

Dodatno, smanjena je i emisija ugljikovog dioksida, i to za 110 tona na godišnjoj razini, što je jednako izbacivanju 50 automobila iz prometa.

Nabavljeno je i 11 novih električnih viličara čime su smanjeni ispušni plinovi, manje je buke, ali i otpadnih tekućina. Emisija CO2 lani je smanjena za dodatnih 1 % zahvaljujući 1.380 solarnih panela na krovu “zelenog skladišta”  i LED rasvjeti.

Prije dolaska u HEINEKEN Hrvatska, nova predsjednica Uprave Marta Bulhak bila je glavna direktorica za Europe Export i Global Duty Free (EE&GDF) u središnjici HEINEKENA u Amsterdamu gdje je bila odgovorna za izvoz na području Europe te globalno poslovanje u bescarinskim zonama.

Poslovanje u Hrvatskoj vodit će pak s naglaskom na daljnje jačanje odnosa s potrošačima i kupcima te fokusom na rast udjela na tržištu, snažniji portfelj brendova i daljnji razvoj agilnog načina rada.

Foto: S. Cetkovic

Pročitajte i ovo

NEVIĐENO

Gradonačelnica Ozlja osudila vandalizam: Građani nisu zaslužili da se njihova imovina namjerno uništava