Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Med u Karlovačkoj županiji vrhunske kakvoće

Nakon analize meda, to su potvrdili i kušanjem uzoraka. Miris, okus, punoća, boja, gotovo je sve idealno, poručio je predsjednik šestoročlane komisije, prof. dr. Nikola Kezić, prvi čovjek hrvatskoga pčelarstva. Kada se selekcija napravi, med se počne kušati, mirisati i gledati. Ali, analiza meda prijamni je ispit za daljnje raspravljanje o njegovoj kakvoći. Karlovački pčelari znaju […]

Nakon analize meda, to su potvrdili i kušanjem uzoraka. Miris, okus, punoća, boja, gotovo je sve idealno, poručio je predsjednik šestoročlane komisije, prof. dr. Nikola Kezić, prvi čovjek hrvatskoga pčelarstva.

Kada se selekcija napravi, med se počne kušati, mirisati i gledati. Ali, analiza meda prijamni je ispit za daljnje raspravljanje o njegovoj kakvoći.

Karlovački pčelari znaju svoj posao

Nakon godina rada s karlovačkim pčelarima, oni danas znaju dobro svoj posao, kaže Josip Jakšić, predsjednik Pčelarskog društva Karlovac. Konstantno se radi na edukaciji, a kruna su ispitani parametri svih 26 uzoraka meda koji govore kako je on izuzetne kakvoće.

A najveća osobitost Karlovca i okolice je tamno zeleni med od jele, kaže prof. Kezić.

Kremasti med sve popularniji

Kezić je osobito pohvalio i kremasti med od livade, nastao jednostavnim miješanjem, čime su u potpunosti sačuvane sve njegove vrijednosti.

Nagrade za najbolji med karlovačkim pčelarima bit će uručene na Karlovačkim danima meda, koji se održavaju od 16. do 19. prosinca u ‘Zorin domu’. Tada ćemo i doznati čiji je uzorak meda bio najbolji.

Pročitajte i ovo

NE DUGO

Uklanja se mimovod: Dio Dubovca bez vode