Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Crna kronika SUD U NOVOM MESTU Podijeli

Migrantima koji su u svibnju oteli Slovenca iz Črnomlja po 21 mjesec zatvora pa izgon iz Slovenije

Trećem otmičaru se utvrđuje dob jer mu se ne “poklapa”: Na jednom mjestu dao jednu godinu rođenja, na drugom drugu. Sad tvrdi da je maloljetan

Migranti koji su početkom svibnja ove godine oteli 79-godišnjeg Slovenca danas su na sudu u Novom Mestru izrečene zatvorske kazne nakon što su priznali zločin.
Otmičari su Alžirac i dvojica Marokanaca. Alžirac star 18 godina te Marokanac star 25 godina dobili su svaki po godinu i devet mjeseci zatvora, a onda izgon iz Slovenije u trajanju od pet godina, nakon što “odgule” kaznu.

Postupak protiv trećeg otmičara vodi se odvojeno dok mu se ne utvrdi dob jer se godina rođenja koju je naveo pred sudom i ona u zahtjevu za azilom ne poklapaju. Sada tvrdi da je maloljetan.

Podsjetimo, početkom svibnja trojica migranata napali su Slovenca koji je radio u svom vinogradu. 

Svezali su ga i stavili u prtljažnik njegovog automobila, pa ga vozili i izbacili u šumi 180 km od Sežane, na drugom kraju Slovenije, blizu Italije. Talijanska ih je policija vrlo brzo vratila slovenskim kolegama, a optuženi su za ilegalan ulazak u državu, otmicu, pljačku i krađu motornog vozila.

Na suđenju su se ispričali opravdavajući se teškim psihičkim stanjem u kojem su se našli na svom dugom putu prema zapadnoj Europi.

foto: 24 ur, oteti starac

 

Pročitajte i ovo

PU KARLOVAČKA

Policajac u Ogulinu vatrenim oružjem nehotice teško ozlijedio kolegu