Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac RADNI POSJET Podijeli

Ministar Banožić i admiral Hranj u Karlovcu: Posjetili Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske i HS Produkt

Hrvatska kopnena vojska nastavit će proces modernizacije i razvoja sposobnosti

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj danas su posjetili Karlovac, točnije Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske i tvornicu oružja HS Produkt.

-Hrvatski vojnici uvijek su bili primjer našim građanima kako se odgovorno ponašati u raznim situacijama, poručio je ministar na radnom sastanku sa zapovjednikom HKoV-a general-pukovnikom Borisom Šerićem i njegovim suradnicima.

General Šerić je pri tom istaknuo kako će Hrvatska kopnena vojska nastaviti proces modernizacije i razvoja sposobnosti.

– Biti najspremnija grana OS RH i prepoznatljiva u međunarodnom okruženju koju će sačinjavati motivirani, uvježbani, spremni i domovini odani pripadnici.

Ministar Banožić od Hrvatske vojske očekuje da bude najbolji primjer i u vrijeme pandemije. Naglasio je da je cilj sačuvati razinu materijalnih prava hrvatskih vojnika te dodatno raditi na projektima modernizacije i opremanja HV-a. Razvojni projekti trebali bi se naći u novom Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga za razdoblje od 2022. do 2033. godine.

Načelnik Glavnog stožera OS RH ovom prilikom je istaknuo kako je Hrvatska kopnena vojska najvažnija komponenta borbene moći i zavređuje pažnju u daljnjem razvoju i modernizaciji.

-Važno je školovanje, obuka i vježba za svakog hrvatskog vojnika, ali tu se trebamo svi angažirati, poručio je admiral Hranj.

Hranj i Banožić su potom posjetili tvrtku HS Produkt d.o.o.  s kojom Ministarstvo obrane ima sklopljene ugovore o isporuci raznih vrsta naoružanja.

Foto: MORH

Pročitajte i ovo

DOĐITE NA TURANJ

Ljeto na Turnju počinje danas: Sportsko – zabavna manifestacija u organizaciji udruge Naš Turanj