Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija PROJEKTIKA Podijeli

Ministar Marić: ProjektiKA može biti iskorak za gospodarstvo Hrvatske

Uspjeh je moguć i u našoj sredini

U ideji ovog sajma ima nesvakodnevne mudrosti, rekao je prilikom otvaranja ProjektiKA-e u Zorin domu ministar državne imovine Goran Marić pohvalivši Karlovčane zbog ove ideje.

– Danas je napravljen novi gospodarski korak u povijesti grada Karlovca. Ovaj sajam može biti iskorak za gospodarstvo grada Karlovca, a time i Hrvatske. Takva me pomisao čini istinski raspoloženim i sretnim, naglasio je Marić.

Došli smo do trenutka kada više ne možemo reciklirati stara rješenja i stalno ponavljati jedno te isto, poručio je pak gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

43 projekta iz Karlovačke županije i 6 iz susjednih županija te iz BiH i Slovenije može se danas i sutra vidjeti u Zorin domu. Seminari i predavanja održavaju se u Županijskoj gospodarskoj komori

– Moramo svi zajedno, javno i privatno, u jednom dijelu tražiti nova rješenja. Problemi koji jesu pokušavaju se već godinama riješiti na isti način, ne rješavaju se. Moramo biti što umreženiji i onda biti na raspolaganju privatnom sektoru.

Sajam je prilika poduzetnicima da prepoznaju svoju poduzetničku priliku, lokalnoj zajednici da bolje planira poduzetničke projekte, a građanima Karlovačke županije sajam nudi malo optimizma, da se uvjere kako je uspjeh moguć i u našoj sredini, naglasio je predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman.

– Rezultati naše odlučnosti da učimo i napredujemo bit će vidljivi kroz bolji život naših građana i bolji položaj naših poduzetnika.

Medicinska škola također na sajmu

Među 43 projekta iz Karlovačke županije je i onaj dogradnje Medicinske škole Karlovac. Očekuju natječaj 30. lipnja.

– Medicinska škola bi išla sa dva kata gore, sa jednom smjenom, obrazovanjem odraslih i kabinetskom nastavom. Imali bi novi smjer farmaceutske tehničare, koji su deficitarni i nove uvjete u kojima bi naši učenici mogli savladati sve vještine koje su im potrebne, rekla je ravnateljica Jasminka Štajcer.

Iako je danas Dan neovisnosti BiH u Karlovac su ipak stigli i predstavnici Unsko – sanskog kantona sa svoja dva projekta.

– Ilirika je povezivanje japodske povijesti od Italije sve do Albanije te klaster Una za sve pružatelje turističkoh usluga u Unsko – sanskom kantonu sa tendencijom širenja u pogranične predijele Hrvatske, prije svega Karlovac i Dolenjsku odnosno Novo Mesto, kazao je Nihad Šušnjar iz Privredne komore Unsko – sanskog kantona.

Pročitajte i ovo

PRIJEVOZ ZA GOSPU

Za Gospu Autotransport uvodi posebnu liniju: Korzo-Tržnica-Turanj-Kamensko