Miris čobanca u Radićevoj: Učenici TUŠ-a kuhaju, a građani degustiraju
Natjecanje traje do 12 sati nakon čega će se čobanac moći kušati po promo cijeni
Sve do podneva Radićevom ulicom u Karlovcu širit će se miris čobanca jer ga se naveliko kuha u dvorištu Trgovačko – ugostiteljske škole.
Čobanac u kotlićima pod nadzorom svojih mentora, kuhaju učenici škole. Nakon što im stručnjaci ocijene skuhano jelo to će isto moći učiniti i Karlovčani, svojim nepcima. Po promotivnoj cijeni moći će nakon 12 sati degustirati čobanac.
Trgovačko – ugostiteljska škola organizira ovu aktivnost kao još jednu u nizu svojih promocija pripreme tradicionalnih jela, ali i promocije kuharskog zanimanja. Podsjetimo, početkom listopada održano je natjecanje učenika u pripremi fiš paprikaša, a nakon toga i revijalno natjecanje konobara i barmena u pripremi barskih mješavina – Junior barmen kup.
Restoran praktikum “Pod starimi krovovi” uključen je i u IQM projekt kojeg provodi TZ grada Karlovca pa u ponudi ove jeseni ima i jela od gljiva.