Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život ZBOG MENZE Podijeli

Mladež HDZ-a razočarana nebrigom za studentski život u Karlovcu

Od odgovornih traže hitno rješenje problema sa studentskom prehranom

Mladež HDZ-a Karlovačke županije reagirala je danas priopćenjem na činjenicu da karlovački studenti nemaju menzu. Od odgovornih zahtijevaju hitno rješenje.

-Prehrana predstavlja jednu od osnovnih životnih potreba, a mnogi studenti, boraveći u Karlovcu i udaljeni od svojih domova, jedino u studentskim menzama mogu pojesti topli obrok prikladan njihovu budžetu. U suvremenom dobu u kojem težimo ka razvoju i razvitku, kako osobnom, tako i onom cjelokupne zajednice u kojoj živimo i djelujemo, izražavamo krajnje nezadovoljstvo činjenicom da smo primorani činiti ovakav korak. Zalažemo se za bolji život mladih u gradu Karlovcu i čitavoj županiji, što posebno uključuje studente.

O tome da je akademska godina u Karlovcu počela bez osigurane prehrane za studente, Radio Mrežnica je izvjestila prošli tjedan. Do danas nitko na tu vijest nije reagirao

Dolazeći iz različitih krajeva naše županije, ali i Hrvatske, studenti karlovačkog Veleučilišta predstavljaju centar znanja u gradu Karlovcu. S ciljem stvaranja kvalitetnog obrazovanog kadra, međusobnog umrežavanja mladih u gradu i županiji te povećanja kvalitete življenja, voljeli bismo kada bi studenti naš grad odabrali mjestom njihova budućega razvoja i nakon što završe studij, stoji među ostalim u javnom obraćanju mladih HDZ-ovaca.

Kažu kako se Karlovac profilirao kao centar znanja, a ako se želi da postane i gradom mladih, kažu, traže da se prestanu donositi odluke na njihovu štetu.

– Želimo li vidjeti promjenu u svijetu oko nas, moramo sami biti dio promjene. Iako smo mladi, svjesni smo činjenice da samo ustrajnim radom možemo potaknuti i dovesti do konkretnih poboljšanja i promjena u društvu. Stoga se nadamo da ćemo ovime potaknuti i druge na promišljanje i na promjene koje će dovesti do rješenja nastalog problema. Budući da je riječ o više nego važnom pitanju koje se tiče brojih mladih u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, pomno ćemo pratiti daljnji razvoj situacije, stoji na kraju priopćenja.

Pročitajte i ovo

OTVARANJE

Ako vam fali Kladuša, možete ići od ponedjeljka slobodno. Pročitajte kamo možemo i gdje je još STOP