Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac od 10 do 18 sati Podijeli

Na Oluju besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata na Turnju

S maskom u muzej

U povodu obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj će u srijedu, 5. kolovoza 2020. godine biti slobodan za sve posjetitelje koji žele istražiti jedinstvenu muzejsku izložbu „Karlovac 1991. – 1995.“

Stalna muzejska izložba sadrži više od 350 originalnih predmeta, tri i pol sata multimedijskog sadržaja te vanjski izložbeni prostor u kojem je prezentirana borbena tehnika korištena u Domovinskom ratu. Izložba je usmjerena na edukaciju različitih dobnih skupina posjetitelja kojima su približeni novi načini istraživanja povijesti nastanka suvremene hrvatske države.

Stalna izložba završava cjelinom Pobjeda koja prikazuje vojno – redarstvenu akciju Oluja s naglaskom na karlovačko područje i prilog branitelja s karlovačkog područja. Poseban dio ovog Muzeja predstavlja Spomen soba 225 karlovačkih branitelja poginulih na području Republike Hrvatske.

Radno vrijeme muzeja će u srijedu, 5. kolovoza biti od 10.00 do 18.00 sati. Ljubazno molimo posjetitelje da se tijekom razgledavanja pridržavaju epidemioloških mjera te podsjećamo da je prilikom ulaska u muzej obavezno nošenje zaštitne maske za lice.

Pročitajte i ovo

BRANITELJI NE OTKAZUJU

Karlovački branitelji: Bez obzira na otkazivanje, okupit ćemo se sutra na mostu