Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac PILOT PROJEKT Podijeli

Više od 4.000 osmaša iz 5 slavonskih županija dolazi ove godine u Karlovac. Prvih 235 stiglo danas

Uče o zbivanjima na karlovačkom bojištu te životima branitelja i civila u vrijeme Domovinskog rata

Treću godinu zaredom u Karlovac, u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Karlovcu”, stižu osmaši iz pet istočno hrvatskih županija.

Projekt je to koji provode karlovački Gradski muzej i Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Lani je više od 4.000 učenika i njihovih pratitelja posjetilo karlovačke znamenitosti s naglaskom na današnji Muzej Domovinskog Karlovac – Turanj koji lani u ovo vrijeme još nije bio dovršen.

Cilj je proširiti znanje učenika o Domovinskom ratu učenjem o važnosti pojedinih područja za obranu suverene i samostalne Republike Hrvatske. Zato će od danas pa sve do 5. svibnja, u 25 termina, Karlovac ponovno posjetiti više od 4 000 učenika i 310 pratitelja iz pet županija: Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske.

Prvih 235 učenika i 20 pratitelja iz škola Vukovarsko-srijemske županije stiglo je danas na Turanj i terensku nastavu započelo uvodnim predavanjem: „Karlovac 1991. – 1995.“ te razgledavanjem stalne izložbe uz stručnu pratnju kustosa i muzejskog pedagoga.  Upoznat će ih se sa zbivanjima na karlovačkom bojištu te životima branitelja i civila koji su na različite načine dali svoj doprinos u obrani Karlovca i stvaranju RH.

Nakon Muzeja na Turnju, učenici će posjetiti „Aleju branitelja“, razgledati stalni postav Gradskog muzeja Karlovac i izložbu „Prapovijest u rukama“ te Stari grad Dubovac i izložbu „Deutsch-römisches Brevier: 500 godina – 400 primjeraka – 1 obljetnica“. Terenska nastava završit će posjetom karlovačkom slatkovodnom akvariju – Aquatika.

Pročitajte i ovo

POČETAK KAMPANJE

HDZ reagira na karlovačku oporbu: Nastavljamo osluškivati mišljenja građana, oni ih i imaju za razliku od oporbe