Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Nagrada za kratku priču mijenja naziv?

Svojom pričom ‘Mogu’ osvojila je simpatije tročlanoga žirija, rekao je Željko Mavretić. Inače, ova spisateljica prije 4 godine na istom je natječaju osvojila drugu nagradu. Zanimljivo je da su ovom natječaju mnogi vjerni od samoga početka, naglasio je Mavretić. Ove godine na natječaj je pristiglo više od 90 kratkih priča, ali 89 ih je zadovoljilo sve uvjete. […]

Svojom pričom ‘Mogu’ osvojila je simpatije tročlanoga žirija, rekao je Željko Mavretić.

Inače, ova spisateljica prije 4 godine na istom je natječaju osvojila drugu nagradu. Zanimljivo je da su ovom natječaju mnogi vjerni od samoga početka, naglasio je Mavretić.

Ove godine na natječaj je pristiglo više od 90 kratkih priča, ali 89 ih je zadovoljilo sve uvjete. Među autorima ima amatera, ali i profesionalaca, onih koji pišu iz Hrvatske, ali i iz inozemstva. Tako je jedna kratka priča pristigla i od Hrvata iz Amerike.

Deset najboljih priča moći će vidjeti i šira javnost jer će biti objavljene, a prve tri dobit će i novčane nagrade. One će biti uručene danas na svečanosti koja u 19 sati počinje u Gradskoj knjižnici. Uz to Mavretić najavljuje i iznenađenje – prema odluci Skupštine, nagrada ‘Književnog kruga’ vjerojatno se više tako neće zvati. A kako hoće, Mavretić nije otkrio.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu