Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac BRAVO Podijeli

Nagrađeni karlovački darivatelji krvi

Do rujna 84 srednjoškolca po prvi puta darovalo krv, a dugogodišnji višestruki darivatelji nagrađeni za svoj dan

Karlovački darivatelji krvi jedni su od najposvećenijih u Hrvatskoj stoga je Nacionalni dan darivanja krvi posebno svečano obilježen u gradu na četiri rijeke.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić i Crveni križ Karlovac priredili su posebno svečani prijem karlovačkih darivatelja u Gradskoj vijećnici. Rekordni darivatelj krvi Karlovčanin je Željko Radunović koji je krv darovao 144 puta tijekom svog života, a njegov sugrađanin Željko Obajdin učinio je to hvale vrijednih 100 puta. Njegov jubilarni broj upravo je nagrađen i zlatnom plaketom Hrvatskog Crvenog križa.

Brojni Karlovčani nagrađeni i odlikovani

A i brojni drugi Karlovčani nagrađeni za svoju plemenitost.
– Uručujemo priznanja, nagrade i zahvalnice za 33 darivatelja koji su više od 100 puta darovali krv, ali i onima koji su nešto manje puta dali krv. No, njihov doprinos nije manje važan. Imamo i drage darivateljice, odnosno njih četiri koje su 20 puta darivale krv, dvije koje su darovale krv 35 puta, 18 darivatelja koji su 40 puta dali krv, trinaest ih je s lijepom okruglom brojkom pedeset, sedam koji su 60 puta darivali krv, četiri darivatelja krvi sa 75 darivanja koji će od Hrvaskog Crvenog križa dobiti zahvalnicu i srebrni znak, a ostala priznanja daje gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, istakla je Ravnateljica Crvenog križa, Karlovac, Branka Hastor.

A dodijeljene su i dvije obiteljske zahvalnice karlovačkog Crvenog križa.

Novih 219 darivatelja krvi

Posebno je značajno što se iz godine u godinu povećava broj mladih koji također daruju krv.
– Do mjeseca rujna u Karlovcu je po prvi puta krv dalo 219 darivatelja, a od te brojke je bilo 84 srednjoškolca, naglašava ravnateljica Crvenog križa Karlovac, Branka Hastor.
Gradonačelnik Mandić nije krio ponos na svoje sugrađane istaknuvši kako je na razini ljudskog života darivanje krvi najveća simbolika požrtvovnosti ljudi jednih za druge. -Svi možemo puno naučiti od ovih ljudi, poručio je gradonačelnik.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju