Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život ŠTO STE ČITALI 2018. Podijeli

Najčitanija “gola žena s Dubovca”, slijede turanjska tragedija i stradanje u Zvečaju. Visoko je i Bajaga

Unatoč tome što nitko ne želi loše vijesti, one o stradanjima i tragedijama i ove su godine najčitanije

Crna kronika i u 2018. godini bila je najčitanija rubrika na portalu Radio Mrežnice. Među deset najčitanijih vijesti u godini iza nas, čak šest ih je “crno”.

Najčitanija od svih u prošloj godini ipak je ona o golotinji. Nepoznata žena koja se “k’o od majke rođena” prošetala Karlovcem sredinom lipnja izazvala je najviše pozornosti kako onih koji su je vidjeli uživo tako i onih koji su o njoj samo čitali na RM portalu.

Gotovo sami kraj godine obilježila je tragedija na Turnju gdje je u naletu kamiona na biciklu poginuo desetogodišnji Marko. Vijest o tome i Markovu posljednjem ispraćaju među prve četiri su najčitanije.

Revolt Turanjčana zbog Markove smrti, ali i stanja u kojem se nalazi ova državna cesta, gust promet kroz njihovo naselje, rezultirao je prosvjedima. Građani više od dva mjeseca prosvjednim šetnjama i usporavanjem prometa na D1 traže nastavak izgradnje obilaznice što im je i obećano. No, dok ne vide “prvu lopatu” sa šetnjama nastavljaju. Posljednja je bila 22. prosinca, iduća će uslijediti uskoro.

Treća po čitanosti bila je, na žalost još jedna velika tragedija. Pogibija dvoje mladih na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju. Prijelaz bez brklje također je izazvao prosvjede građana. Potpisivala se peticija za bolju signalizaciju što je ovoga ljeta u konačnici i napravljeno.

Otkazivanje Bajaginog koncerta u Karlovcu vijest je koja je odjeknula u cijeloj regiji, a gradu na četiri rijeke dala neslavan publicitet. Na RM portalu na petom je mjestu najčitanijih deset u 2018. godini.

Donji dio ljestvice zauzele su još tri vijesti iz crne kronike: o pronalasku tijela nestalog Dugorešanina, o ubojstvu u Donjim Stativama i dvoje poginulih u slijetanju s ceste u Vukovoj Gorici (7., 9. i 10.) te dvije životne – o Hanželovim tendama koje je morao ukloniti i obećanju da Karlovcu više neće dati ništa lijepo (6.) te vijest o pojedinim motoristima koji svojom vožnjom na D3 ugrožavaju ostale sudionike u prometu (8.).

Vezani članci

Pročitajte i ovo

ZBOG RADOVA

Naselje Roganac u utorak bez vode