Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija JEDNI OD RIJETKIH Podijeli

Nastavljen projekt e-Škola: S 500.000 kuna KAŽUP financira 28 stručnjaka za tehničku podršku

U projektu je svih 18 osnovnih i 13 srednjih škola

Karlovačka županija jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koje financiraju rad stručnjaka za tehničku podršku u školama.

Za ljude koji spomenutu opremu održavaju u školama i pomažu zaposlenicima kod korištenja računala i lokalne mreže, Karlovačka županija godišnje izdvoji i pola milijuna kuna. Tako će biti i ove školske godine.

Sve kako bi se oprema koju su škole dobile u projektu e-Škola, a to su prijenosna računala za svakog nastavnika i barem jedna informatička učionica, nesmetano koristili.

-One škole koje imaju do 100 đaka financiramo mjesečno sa po 500 kuna po e-tehničaru. Od 100 do 300 učenika sa po 800 kuna, a u školama sa više od 300 učenika, e-tehničari dobivaju po 1000 kuna kako bi održavali svu opremu koja im je u projektu e-Škole dakle digitalno zrelih škola, osigurana od Ministarstva znanonsti i obrazovanja , pojasnila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Koliko su informatička oprema i dobra internetska veza neophodni najbolje se pokazalo lani.

-Računala koja smo dobili taman prije zatvaranja kad je krenuo COVID, koristila su našim nastavnicima jer veliki broj nastavnika nije imao vlastita računala i to je nekako, u zadnji tren kad je krenula on-line nastava, omogućilo kvalitetnu nastavu, naglasila je ravnateljica Medicinske škole Karlovac Jasminka Štajcer.

U pilot projekt e-Škole u Karlovačkoj županiji uključeno je 18 osnovnih škola te 13 srednjih škola s 28 stručnjaka za tehničku podršku.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’