Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Ne brinite zbog šuštanja plina!

No, to je, poručuju iz Plinacro-a, redovni zahvat na sustavu zbog kojeg ne treba brinuti. Riječ je o ispuhivanju plina, koji nije štetan za okoliš, ali stvara buku, pojasnio je direktor Sektora transporta Mladen Čavić.– Sve se to dešava od Ravne Gore do Draganića i čut će se u Ravnoj Gori, Vrbovskom, Podrebru, Janžetićima i […]

No, to je, poručuju iz Plinacro-a, redovni zahvat na sustavu zbog kojeg ne treba brinuti.

Riječ je o ispuhivanju plina, koji nije štetan za okoliš, ali stvara buku, pojasnio je direktor Sektora transporta Mladen Čavić.
– Sve se to dešava od Ravne Gore do Draganića i čut će se u Ravnoj Gori, Vrbovskom, Podrebru, Janžetićima i Draganiću. Od ponoći pa do 2, 3 sata vršit će se ispuhivanje, odnosno, rasterećivanje plinovoda u svrhu ostvarivanja uvjeta za rad na siguran način. Plin će se ispuštati iz plinovoda na kontroliran način, kroz uređaje za pražnjenje plinovoda pri čemu će doći do stvaranja buke. Nakon dva do tri sata, kada se plin rastereti, više buke neće biti, a mi ćemo moći pristupiti radovima na plinovodu na siguran način, bez ikakvih posljedica za okoliš i okolno stanovništvo – naglasio je Čavić.

Kaže kako nema nikakvog razloga za zabrinutost jer se radi o redovnim radovima na održavanju plinskog transportnog sustava.
– To su redovni radovi koji se obavljaju na transportnom sustavu i potpuno su sigurni i regulirani. Nema nikakvog razloga za bilo kakvu brigu – poručio je Čavić.

U Karlovačkoj županiji to će se šuštanje plina čuti prvi put, no drugdje su stanovnici na takve pojave već navikli.
– Već proteklih 40 godina, od kad se bavimo transportom plina u Hrvatskoj, u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske, u Podravini, Zagorju i Slavoniji, to su redovni radovi na koje su ljudi navikli i više se i ne čude; to ne traje dugo i događa se par puta godišnje. Ovo se dešava prvi put na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije i vjerojatno se neće tako skoro ponoviti – kazao je Čavić.

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Ivan Tomislav Cvitešić, Mia Cvitak i Lorena Filipović pobjednici prvog HAWaton natjecanja u Hrvatskoj