Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

‘Ne postoji dan mrtvih’

Izraz ‘dan mrtvih’ na neki se način pojavio zadnjih desetljeća u našem društvu, ali ga se nažalost, sve češće sreće i u zadnje vrijeme, kada tim izrazom mediji, javni djelatnici, ali i obični ljudi, nazivaju blagdan Svih svetih – 1. studenog. To je sasvim neprimjeren i netočan izraz, objašnjava vlč. Lovro Zaplatić i dodaje kako […]

Izraz ‘dan mrtvih’ na neki se način pojavio zadnjih desetljeća u našem društvu, ali ga se nažalost, sve češće sreće i u zadnje vrijeme, kada tim izrazom mediji, javni djelatnici, ali i obični ljudi, nazivaju blagdan Svih svetih – 1. studenog.

To je sasvim neprimjeren i netočan izraz, objašnjava vlč. Lovro Zaplatić i dodaje kako ova ‘inačica’ za blagdan Svih svetih, nije jedina.

– Tako imamo za Božić izmišljenog Djeda Božićnjaka i razne gluposti, za Uskrs nas ‘bombardiraju’ zečićima ili ne znam čime, kao da se sramimo reći da se za Božić rodio mali Isus, koji je pak, na Uskrs – uskrsnuo. Takve ‘zamjene’ su nažalost, sve češće, i cilj im je maknuti Krista iz naših života, napominje Zaplatić.

Pročitajte i ovo

LUDILO I ZABAVA

Maturijada u Karlovcu: Mladenačko ludilo i zabava kroz 170 naših fotki