Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac EU NOVAC Podijeli

Za niz projekata Karlovac će tražiti EU novac

Karlovac bi pravim projektima mogao povući podosta novca iz europskih fondova

Šetnica od Aquatike prema Drvenom mostu, poslovna zona Gornje Mekušje, Kino Edison, reciklažno dvorište… samo su neki od projekata za koje Grad Karlovac planira povući novac iz europskih fondova.

Za povlačenje novca imamo dosta potencijala, a pokazali smo da to i dosta dobro radimo, kaže gradonačelnik Damir Mandić. Među spomenutim projektima, kapitalni će biti onaj zone u Gornjem Mekušju.

– Prijavili smo projekt Ministarstvu gospodarstva za EU financiranje. Naša želja i realno očekivanje da bi ta sredstva mogli dobiti. Omjer je, da bi dobili oko osam milijuna kuna Grad Karlovac bi trebao osigurati milijun i pol kuna.

Zona u Gornjem Mekušju mogućnost za investitore i nova radna mjesta

Uređenje bi, vjeruje Mandić moglo krenuti već sljedeće godine. – To nam onda otvara velike mogućnosti vezano uz nove investitore odnosno nova radna mjesta.

Najvredniji projekt bit će takozvani Karlovac 2. Težak je ukupno 243 milijuna kuna i provodit će se tri godine. Grad treba osigurati 80 milijuna kuna.

– Mi smo s Hrvatskim vodama uspjeli ispregovarati jedan dio od tih 80 milijuna kuna. Ovaj drugi dio bit će posebno izazovan kako prikupiti sredstva, ali nam je cilj da kad već raskopamo pola grada iza nas ostane što više novih nogostupa, nove rasvjete i nove odvodnje što je nama u Karlovcu najvažnije.

Bit će zanimljivo u Odjelu za razvoj

Iako bi Grad rado i za uređenje komunalne infrastrukture Zvijezde povukao EU novac, za sad nema prigodnog natječaja. No, gradonačelnik ‘kartu’ stavlja na  umješnost svog Odjela za razvoj. – Bit će u Odjelu posebno zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti izvući nekakav kreativan projekt u koji bi se Zvijezda mogla uključiti.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju