Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija ONLINE PREDSTAVLJANJE Podijeli

Nova ProjektiKA: Predstavljeno 40 projekata koji se već provode

Oni su možda najbolji pokazatelj smjera u kojem ide Karlovačka županija

Oko 40 projekata ove je godine predstavljeno u Katalogu projekata Karlovačke županije – ProjektiKA.

Posebnost ovog, drugog po redu kataloga, osim što je predstavljen online, jest i to što su u njemu projekti koji se već provode.

Oni su možda najbolji pokazatelj smjera u kojem ide Karlovačka županija, rekao je uoči prezentacije predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

-Vidi se iz projekata koji su u ovom Katalogu puno kvalitetniji nego projekti koje smo do sada imali u ranijim katalozima da i poduzetnici planiraju svoj razvoj kroz projekte. Najbolje se vidi ozbiljnost ovih projekata i u činjenici da su neki već pri kraju s realizacijom. Inače, može se reći da za buduće projekte postoje zaista izdašni izvori financiranja u okviru europskih fondova.

Obuhvaćeni infrastrukturni, obrazovni i projekti poduzetnika

Da su dojučerašnje projektne ideje sada projekti u realizaciji nazornije se vidi na primjeru Grada Karlovca tj. kina Edison, geotermalnih izvora, aglomeraciji ili poslovnoj zoni u Gornjem Mekušju.

-Na prošloj Projektici Gornje Mekušje je bilo samo ideja, a danas je to već završena Poduzetnička zona. Od 10 parcela šest je prodano, a na četiri parcele već se projektiraju objekti. Vjerujem da će već u veljači ili ožujku imati i građevinske dozvole, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Iako u katalogu nema projekata većine općina u Karlovačkoj županiji to ne znači da ih oni nemaju, naglasila je pak županica Martina Furdek Hajdin.

-Nema niti jednog projekta kojem je baš nositelj Karlovačka županija, a imamo ih jako puno. U principu oni koji nisu u katalogu ne znači da nisu vrijedni već se ovdje radi o jednom reprezentativnom uzorku. Zaista je dobro da je projekata koji već sada žive i relaiziraju s u županiji ima znatno više, naglasila je.

Svi projekti u katalogu, naime, vezani su za povlačenje EU novca. Iz sektora su odgoja i obrazovanja – srednjoškolskog i visokoškolskog. Dio su i projekti poslovnih investicija u gospodarstvu.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

40 slučajeva pozitive u Karlovačkoj županiji