Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Karlovac DETALJI Podijeli

Novooboljela žena je mlada majka, uskoro otpuštanje jednog Karlovčanina iz Zagreba

Još nemamo pacijenata koji su dvaput zaredom imali negativan nalaz na koronu

Ukupno 23 osobe, od kojih je jedna preminula, oboljele su u Karlovačkoj županiji od koronavirusa. To je jedna osoba više nego jučer, a radi se o ženi koja je rodila prije dva i pol mjeseca i kontakt je već ranije zaražene osobe.

– Još uvijek nemamo lokalne transmisije virusa nego postoji širenje od poznatih kontakata, rekao je infektolog dr. Luka Jerković.

Trenutno je u bolnici 9 hospitaliziranih, a 49 osoba je pod nadzorom u odnosu na jučer.

Na karlovačkoj infektologiji trenutno je 1 medicinska sestra u samoizolaciji jer je bila u kontaktu s pozitivnom osobom i danas ili sutra joj ističe mjera. U samoizolaciji je bio i jedan doktor, ali je danas došao na posao

U Zagrebu je i dalje dvoje karlovačkih pacijenata, a jednog od njih se planira pustiti kući zbog poboljšanja općeg stanja što je super vijest.

-Radi se o pacijentu koji leži u Klinici “Fran Mihaljević” i koji je ondje primljen ne toliko zbog težine općeg stanja nego epidemiološkog, a to je da ne zarazi suprugu i dijete. Budući sada da ima većih potreba za primanjem u Fran Mihaljeviću, on se otpušta, pojasnio je dr. Jerković.

No, to ne znači da je Karlovčanin i izliječen. Naime, u Karlovačkoj županiji i dalje nema oboljelih s dva negativna testa kojima se dokazuje izlječenje. Tako da su svi oni pacijenti koji su kod kuće u izolaciji i dalje zaraženi koronavirusom, naglasio je doktor Jerković.

Stanje po gradovima: Ogulin 3 osobe, Duga Resa 2 osobe, Ozalj 1 osoba, Karlovac 16 osoba (od ukupno 22 pozitivne osobe).

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću