Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija NASTAVNA BAZA MEDRI Podijeli

OB Karlovac i službeno nastavna baza Medicinskog fakulteta u Rijeci – studenti odrade praktični dio nastave, a poneki se vrate raditi

Opća bolnica Karlovac uz blagoslov resornog ministarstva formalizirala je suradnju s riječkim Medicinskim fakultetom

Opća bolnica Karlovac i formalno je postala nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci zbog čega su bolnicu i svoje studente koji su ovdje na nastavi, danas posjetili dekan Tomislav Rukavina i njegovi prodekani.

Suradnja je započela još prije nekoliko godina i pokazala se dobrom. Broj studenata, koji su dio stručne nastave obavljali u Karlovcu, je rastao, a povratne informacije od studenata bile su odlične, naglasio je dekan Rukavina.

-Te reakcije, ti utisci ne bi bili tako dobri da ovdje nisu naišli na tako dobro organizirane, dobronamjerne, vrlo profesionalne i posvećene ljude.

U međuvremenu u karlovačku, ali i ogulinsku Opću bolnicu stiže velik broj studenata šeste godine Medicinskog fakulteta u Rijeci.

– Trenutno je jedna grupa od 13 studenata u bolnici. Podijeljeni su u nekoliko grupa, cijela akademska godina od 130-ak studenata prođe ovdje dio terenske nastave u trajanju od nekoliko dana radeći s našim kolegama u ambulantama i sudjelujući u malim zahvatima, pojasnio je ravnatelj OB Karlovac Ervin Jančić.

Studenti medicine na zadnjoj godini studija više nemaju stažiranje. To se pokazalo kao nedostatak kojemu riječki Medicinski fakultet slanjem studenata u nastavne baze pokušava doskočiti, pojasnila je prodekanica za nastavu Ivana Marić.

– Stalno idemo s tim da se studenti što više osposobe za rad jer smo primjetili u razgovoru s njima i anketama da se najviše žale na taj praktični dio.

Ono što je dobro za karlovačku bolnicu u ovoj priči jest činjenica da se petina studenata koji su bili u Karlovcu na nastavi odluče vratiti i ovdje nastaviti svoje karijere.

– Jedna petina studijske godine se nama vratila na osposobljavanje uz rad, a toliko je otprilike i konkuriralo na natječaju za specijalizaciju u Općoj bolnici Karlovac, dodao je dr. Jančić.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru