Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Lana, poznata po ulozi u seriji 'Ne daj se Nina' uskoro će postati majka. Glumica je od početka trudnoće bila tajanstvena oko spola bebe, ali kako se trudnoća sve više bliži kraju, odlučila je otkriti taj detalj Glumica Lana Gojak otkrila spol bebe: 'Pripreme za našu curicu' Jandrokovića koji je jučer bio viralni hit su skinuli s interneta i od njegove fotografije napravili letak koji je osvanuo na raznim lokacijama u Zagrebu. Pod fotografijom je i HDZ-ov broj telefona Jandroković u kupaćima sad je i na posterima po Zagrebu: Pod fotku su stavili i HDZ-ov telefon Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura

Karlovac Županija Podijeli

Obilježen Dan srca

Akciji koju su organizirali Opća bolnica Karlovac, Medicinska škola i Zavod za javno zdravstvo odazvali su se građani uglavnom stariji od 60 godina. Onih mlađih, bilo je malo iako je akcija prvenstveno njima i bila namijenjena, kazao je kardiolog doktor Davor Horvat. – To dokazuje da je to dobna skupina gdje još nije dovoljno učinjeno […]

Akciji koju su organizirali Opća bolnica Karlovac, Medicinska škola i Zavod za javno zdravstvo odazvali su se građani uglavnom stariji od 60 godina. Onih mlađih, bilo je malo iako je akcija prvenstveno njima i bila namijenjena, kazao je kardiolog doktor Davor Horvat.

– To dokazuje da je to dobna skupina gdje još nije dovoljno učinjeno da se oni osvijeste i da krenu na ovakve preventivne akcije. Jednostavno ta grupa na koju bi se najviše odnosila ova akcija ne prepoznaju dovoljno smisao prevencije, ali i da je baš sada za njih pravo vrijeme da procijene svoj rizik, kada još imaju vremena da se to eventualno popravi – dodao je dr. Horvat.

Brze testove kao što ih je danas provodio stručni tim kojem se pridružilo i osam budućih medicinskih sestara, najbolje je provesti kod svoga obiteljskog liječnika. No, onima kojima je i to nedostupno priliku za pregled mogli bi dobiti uskoro u svojim sredinama. Prema najavama dr. Biserke Hranilović, planira se akciju proširiti na cijelu županiju.

– Svjesni smo da su kardiovaskularne bolesti jedan od prioriteta i nama je želja da se ovakve akcije prošire po cijeloj županiji. Ne samo ovako u prigodnim danima, već i češće, pogotovo u manjim mjestima gdje možda ljudima zdravstvena zaštita nije toliko dostupna kao u većim centrima – kazala je dr. Hranilović.

Svima koji su danas došli iskontrolirati stanje svoga srca pridružio se i župan Ivica Horvat.

– Želio sam i osobno podržati ovu akciju, s obzirom da su kardiovaskularne bolesti vrlo česte i prvi uzročnik smrti u našoj županiji – rekao je tom prilikom Horvat. Na upit novinara kakvo je njegovo zdravstveno stanje, Horvat je kazao da vjeruje da je dobro.

Iako nije imao namjeru provjeravati ga na današnjoj akciji, ipak je, kako bi dokazao da nema razloga za brigu zbog njegova zdravlja, izmjerio tlak. Pokazalo se da je i nakon tri kave, odličan.

– 120 sa 80, idealan je – zaključio je Horvat.

Pročitajte i ovo

BIRAČ O DOMU

“U Domu umirovljenika u Karlovcu ne poznaju transparentnost”