Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život NAJNOVIJE U RH Podijeli

Od jučer u Hrvatskoj još 56 oboljelih i jedna umrla osoba

Ukupno oboljelo 713 građana, 52 ozdravilo, 6 umrlo

Od jučer u 15 sati u Hrvatskoj je novootkrivenih još 56 zaraženih koronavirusom, ukupno je do sad oboljelo 713 građana. Preminuo je i šesti pacijent.

Preminuli 84-godišnjak već ranije je bio teško bolestan. Kako je na današnjoj pressici ministar zdravstva Vili Beroš rekao imao bio je teški bolesnik po moždanom udaru.

Danas je u Hrvatskoj 26 pacijenata na respiratoru, očekuje se da će ih biti još.

– Svi koji su na respiratoru znači da imaju teški oblik bolesti,većina ih može biti kritično. Očekujemo još jedno stavljanje na respirator, to su ozbilna stanja i to su starije osobe, na ovaj način upozoravamo starije i kronične da se jako čuvaju i striktno pridržavaju pravila, naglasila je dr. Alemka Markotić.

Dobra vijest je da je 52 ljudi izašlo iz bolnice.

– Ako ustrajemo vjerujem da ćemo sve ovo proći s njamnjim posljedicama, zato nastavite s odgovornim ponašanjem, pozvao je Beroš građane.

Danas u Hrvatsku iz Šangaja stiže 13 tona zaštitne opreme.

– TO je prvi u nizu letova koji će u narednim danima opskrbljivati Hrvatsku, uz tu opremu u Frankfurt je sletio avion s još 10 tona opreme za našu zemlju. Oprema će biti raspodijeljena po prioritetima ne samo u zdravstvenom sustavu već i svim službama na terenu kojima je potrebna.

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Ne zna se tko je u zdravstvu prehodao koronu: Nema jasnih smjernica za serološka testiranja pa u županiji nisu ni provedena