Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Od sutra na granici zajednička ophodnja

U skladu je to sa sporazumom o suradnju dviju zemalja, potpisanim prošle godine, a mješovite će ophodnje djelovati kao što to već 4 godine čine i one hrvatsko-slovenske, na granici naše zemlje i Slovenije. Inače, PU karlovačka obuhvaća 154 km državne granice, od čega 92 km sa Slovenijom, te 62 sa Bosnom i Hercegovinom.– Dio […]

U skladu je to sa sporazumom o suradnju dviju zemalja, potpisanim prošle godine, a mješovite će ophodnje djelovati kao što to već 4 godine čine i one hrvatsko-slovenske, na granici naše zemlje i Slovenije.

Inače, PU karlovačka obuhvaća 154 km državne granice, od čega 92 km sa Slovenijom, te 62 sa Bosnom i Hercegovinom.
– Dio državne granice s BiH proteže se od mjesta Gejkovac do starog mosta na Korani u Sadilovcu i u nadležnosti je Postaje granične policije Maljevac. Jedan je međunarodni cestovni granični prijelaz i 4 granična prijelaza za pogranični promet na tom dijelu državne granice – kaže glasnogovornica Tanja Petrić.

Upravo će taj dio granice ,od sutra u 9 sati, nadgledati mješovita ophodnja policija naše i susjedne države, BiH.
– Zadaće mješovitih ophodnji su nadzor državne granice, sprečavanje i otkrivanje kaznenih djela, prekršaja i povrede državne granice, te razmjena informacija, iskustava i drugih saznanja o stanju sigurnosti na zajedničkoj državnoj granici – napomenula je Petrić.

Dakle, od sutra, pa ubuduće, na granici sa BiH u Karlovačkoj županiji možete očekivati kontrolu mješovitih policijskih ophodnji.

Pročitajte i ovo

NE DUGO

Uklanja se mimovod: Dio Dubovca bez vode