Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija UČINKOVITIJI U 2018. Podijeli

Odjel za graditeljstvo tri puta učinkovitiji nego u 2017. s pola manje djelatnika

Broj riješenih predmeta po djelatniku sa 124,5 narastao na 360

Čak 4.651 dokument obrađen je i završen strankama koje su ih tražile u županijskom odjelu za graditeljstvo u 2018. godini.

To je tri puta više sa skoro upola manje djelatnika nego 2017.

– U protekloj godini u Karlovačkoj županiji izdana je 251 građevinska dozvola, 50 lokacijskih dozvola, 56 uporabnih dozvola za koje je proveden tehnički pregled i 605 posebnih uporabnih dozvola za koje nije potrebno provoditi tehnički pregled. Doneseno je rješenje o izvedenom stanju za 1408 predmeta, a prema starom Zakonu o prostornom uređenju i gradnji riješeno je 369 predmeta, s obzirom da je u prošlom razdoblju prije 1. rujna 2017. utvrđen niz predmeta po kojima se u nekom prethodnom dužem razdoblju nije postupalo, kaže pročelnica Marina Jarnjević koja je analizirala podatke proizašli iz mjesečnih izvještaja koje su svi djelatnici dužni slati te iz podataka koji su dostupni unutar sustava e-dozvola.

U odnosu na 2017. godinu, kad je prosječan broj provedenih postupaka i izdanih dokumenata iznosio po djelatniku na godišnjoj razini 124.5, u 2018. godini je taj broj narastao na 360 riješenih predmeta po djelatniku.

-Svi navedeni podaci ukazuju na to da se brzina rješavanja predmeta unutar Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš povećala za gotovo tri puta po osobi što je uistinu vrijedan rezultat. Ujedno je Upravni odjel pružao podršku mnogobrojnim investitorima i prije samog podnošenja zahtjeva za postupke unutar nadležnosti Odjela sugerirajući moguće varijante rješenja te pripremao investitore i projektante za što bržu pripremu dokumentacije za postupke koji su uslijedili, dodaje pročelnica.

U 2019. godini plan je nastaviti ovakvim pozitivnim rastom riješenih predmeta.

Pročitajte i ovo

NOVI PROSTOR

Bivša knjižara Naprijed u Radićevoj od sada dio karlovačke Trgovačko ugostiteljske škole