Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac NOVO (NE)NORMALNO Podijeli

Opa, nije greška nego s blagoslovom gradskih vlasti: Projektant ih zamijenio zbog platana i biciklista

Zbog sigurnosti kretanja biciklista projektant zamijenio pozicije biciklističke i pješačke staze, kažu u Gradu Karlovcu

Nije greška, nego namjera i to planska, tako bi se u jednoj rečenici mogao opisati odgovor na priču o biciklističkoj stazi u Marmontovoj aleji u Karlovcu koja je “izmaknuta” pa ide cik-cak. 

Radio Mrežnica objavila je priču o stazi, ali ono što je Karlovčanima nenormalno, zapravo ima objašnjenje.

Kako su pojasnili u karlovačkoj Gradskoj upravi za rekonstrukciju na ovom dijelu  uvjete su izdali; Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije, Grad Karlovac – Odsjek za promet, tvrtka Zelenilo i Ministarstvo kulture i medija – Konzervatorski odjel u Karlovcu. Temeljem tih uvjeta Grad Karlovac je tražio da pješačko – biciklistička staza bude širine 2 metra, a Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije da udaljenost biciklističke staze bude minimalno 1 metar od platana koje se nalaze u koridoru pješačko – biciklističke staze, objašnjavaju u Gradu. 

Taj dio grada je zaštićeno područje, spomenik parkovne arhitekture

Projektant ceste i nogostupa, Projektni biro P45 d.o.o. je posebne uvjete implementirao u projekt kako u biciklističku stazu ne bi ušle kružnice oko platana stoga je zbog sigurnosti kretanja biciklista projektant zamijenio pozicije biciklističke i pješačke staze za što su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije i Grad Karlovac dali suglasnost 2016. godine.

Pročitajte i ovo

TUŽNA SLIKA GRADA

Od 26 zgrada s crvenom naljepnicom u Karlovcu, čak 25 je kulturno dobro, a većina ih je opasna