Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Osnovana županijska Udruga žrtava mina

Prema riječima njena predsjednika, stradalog pirotehničara Mate Lukića, cilj je okupiti sve osobe stradale od mina, bilo da su pirotehničari, hrvatski vojnici, policajci ili civili. Pokušat će se izboriti za zakon kojim bi se izregulirao status osoba stradalih od mina, u periodu kada to zakonski nije bilo pokriveno. Sudske tužbe su obično i dobili oni koji su ih […]

Prema riječima njena predsjednika, stradalog pirotehničara Mate Lukića, cilj je okupiti sve osobe stradale od mina, bilo da su pirotehničari, hrvatski vojnici, policajci ili civili.

Pokušat će se izboriti za zakon kojim bi se izregulirao status osoba stradalih od mina, u periodu kada to zakonski nije bilo pokriveno.

Sudske tužbe su obično i dobili oni koji su ih podnijeli, ali Udruga želi pomoći i onima koji to nisu učinili. U narednom periodu planiraju i pronaći prostorije za rad, kako bi čim lakše ostvarili svoj zacrtani plan rada – izradu popisa žrtava mina u županiji, povećanje broja članova, suradnju s Obiteljskim centrom, pomoć i potporu članovima, sportske aktivnosti.

A već je u suradnji s Udrugom ‘Bembo’ iz Zagreba dogovorena edukativna zimska radionica i škola skijanja na Kranjskoj Gori, najavio je Lukić.

Zainteresirane osobe, žrtve mina ili članovi njihovih obitelji, za odlazak na Kranjsku Goru mogu se prijaviti na broj mobitela 091 2058-438 ili mailom na lukic.mato@gmail.com. Program će biti ponuđen i Udruzi slijepih, naglasio je Lukić.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom