Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac OČEKUJE SANACIJU Podijeli

“Otkačeni” pontonac zasada ostaje privezan: Danas učvršćivanje i čišćenje, možda dobije i novu lokaciju

Pontonac možda prezimi na trenutnoj lokaciji, a možda ode i negdje drugdje

“Otkačeni” pontonac zasada ostaje tamo gdje je, a kada će se vratiti “na svoje mjesto”, bit će poznato nakon današnjeg dana. U ovom trenutku potrebno je dodatno učvrstiti most tu gdje je, očistiti naplavine i utvrditi hoće li most tu prezimiti ili pak ide na novu lokaciju. 

Kazala je tako ispred karlovačkog Stožera, zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

– Donijeli smo neke zaključke. Svi smo se složili da je bitno učvrstiti most tu gdje je i očistiti naplavine. Očekujemo da

Ivana Fočić

će se to do kraja dana obaviti. I jučer je to bila ideja, ali nitko od ronioca se nije usudio zbog vodostaja, a mi nismo htjeli ugroziti ničiji život.

Dodala je Fočić i da su danas sve potrebne ekipe na terenu kako bi se utvrdilo “seli” li se most na novu lokaciju ili će pak zimu dočekati ovako, “na kratko” privezan.

– Da bi se most vratio u prvobitno stanje, ono što se mora je snimiti stanje, odnosno nastala situacija. To se može kada se vodostaj spusti, kada rijeka nije putna i kada će ronioci moći snimiti tu situaciju.

Nakon toga, napominje, u hitnom postupku izradit će se troškovnik, vidjet što treba, koji su to dijelovi, gdje ih je moguće pribaviti i krenuti u samu relaizaciju.

A do tada, apelirala je zamjenica, važno je da ljudi ostanu na sigurnoj udaljenosti od mosta kako ne bi došlo do nečije ugroze.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’