Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac JEDINA KARLOVAČKA Podijeli

Otvorene ponude za rekonstrukciju Edisona. Stiglo ih 7, najpovoljnija ona karlovačke tvrtke

Sve ponude su premašile iznos procijenjene vrijednosti radova od 18,8 milijuna kuna

Grad Karlovac je jučer konačno otvorio ponude pristigle na natječaj za rekonstrukciju zgrade kina Edison. Javilo se sedam tvrtki iz gotovo cijele Hrvatske, ali najpovoljnija je ponuda karlovačke AB gradnje.

Procijenjena vrijednost radova na rekonstrukciji i dogradnji Edisona 18,8 milijuna kuna (bez PDV-a) međutim svih sedam ponuda znatno je više od tog iznosa, kreću se između 23 i 30 milijuna kuna.

Premašila ga je i najpovoljnija AB gradnja. Ponuda ove tvrtke iznosi 23,2 milijuna kuna s PDV-om. Najviša ponuda, od 30,8 milijuna kuna, bila je tvrtke ROJE GRADNJA iz Vukovara.

Cijena nije jedini kriterij za odabir izvođača

Otvaranjem ponuda postupak izbora izvoditelja radova još nije do kraja gotov jer teče desetodnevni rok za žalbu na postupak otvaranja ponuda.

Iz Grada pojašnjavaju i da je AB gradnja unutar procijenjene vrijednosti jer se taj iznos prema zakonu uvijek mora izražavati bez PDV-a. -Procijenjena vrijednost nabave je 18.858.527,91 bez PDV-a, a cijena ponude AB gradnje je 18.569.139,50 bez PDV-a odnosno 23.211.424,38 sa PDV-om. Dakle, predmetna ponuda je unutar procijenjene vrijednosti nabave

-Nakon otvaranja ponuda slijedi faza pregleda i ocjene pristiglih ponuda u kojoj se, između ostalog, vrši računska kontrola istih tako da navedeni iznosi ne moraju biti konačni ukoliko se otkloni eventualna računska pogreška. Napominjemo da cijena nije jedini kriterij odabira najpovoljnije ponude. Postoji i kriterij kvalitete koji se sastoji u duljini ponuđenog jamstvenog roka za izvedene radove, pa ponuda s ponuđenim najduljim jamstvenim rokom za izvedene radove dobiva najviše bodova u tom dijelu, pojašnjavaju  Gradu Karlovcu.

Nakon pregleda i ocjene ponuda bit će donijeta Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude, a potom slijedi ugovaranje.  Potom u roku od 25 dana slijedi uvođenje u posao za čiji završetak je rok 16 mjeseci.

Pročitajte i ovo

LUDILO I ZABAVA

Maturijada u Karlovcu: Mladenačko ludilo i zabava kroz 170 naših fotki