Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

‘Ovo je ogledni primjer županijske bolnice’

Izjavio je to danas ministar zdravstva Darko Milinović, nakon što je otvorio novouređeno rodilište, dječji odjel i dječju kirurgiju u Općoj bolnici Karlovac.– Kud će suza, nego na oko! Ja sam ginekolog, red je da i otvorim rodilište! – našalio se ministar, dodajući kako su uz taj odjel, na jedan način, povezana i preostala dva, […]

Izjavio je to danas ministar zdravstva Darko Milinović, nakon što je otvorio novouređeno rodilište, dječji odjel i dječju kirurgiju u Općoj bolnici Karlovac.
– Kud će suza, nego na oko! Ja sam ginekolog, red je da i otvorim rodilište! – našalio se ministar, dodajući kako su uz taj odjel, na jedan način, povezana i preostala dva, novouređena.

1,6 milijuna za uređenje triju odjela
– Kreveti nisu mijenjani 32 godine, ali smo ih prije mjesec dana poslali u ropotranicu povijesti. Rodilište, s 22 jednokrevetne i dvokrevetne sobe, je najsuvremenije uređeno – kazao je je ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić, dodavši kako karlovačka Bolnica želi ponovo titulu prijatelja djece.

U njihovo je uređenje uloženo 1,6 milijuna kuna, a u opremanje još 1,7 milijuna kuna, od čega su 1,2 milijuna prikupljena u akciji ‘Štedim i darujem’, a u karlovačku Bolnicu će na proljeće stići i nova oprema.
– Krećemo s novim ulaganjima u opremu na razini od 500-600 milijuna kuna. Ova će bolnica do 4. ili 5. mjeseca dobiti jedan novi anesteziološki aparat, dva nova color dopplera i novi rendgen uređaj. Na taj način želimo doprinjeti da ova bolnica uistinu pokaže da je jedna od perjanica bolnica, na čijem primjeru se možemo učiti i reći: ‘Evo, ovako se vodi zdravstveni sustav u jednoj županiji!’ – mislim kroz to i na domove zdravlja – i da je ovo ogledni primjerak – izjavio je Milinović.

Od 1976. godine u Rodilištu karlovačke Bolnice rođeno je 42 324 djece. Skoro onoliko koliko Karlovac ima stanovnika…
Među mamama i bebama i udovica i sin Maria Kusanića

Obišao je potom rodilište, u kojem je rano jutros na svijet došao i sin Maria Kusanića, karlovačkog policajaca kojeg je ubio Korade. Baš danas, kada bi i Mario slavio rođendan. I majka i mališan Kusanić dobro se osjećaju. Kao i mame s bebama iz prve sobe.
– Pred Božić ste donijeli najljepši dar – kazao je ministar, čestitajući majkama.

A kako u praksi funkcionira Centralna jedinica naručivanja, ministar se danas uvjerio i sam. Naručivanje je išlo brzo i termin za operaciju žuči uspješno je dogovoren! Ne baš za stvarno, ali…

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu