Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

“Ovo je vrhunac našeg postojanja”

Uspjeh je tim veći zna li se da je na natjecanju za titulu najboljih konkurirao 441 zbor iz 93 zemlje, te da se natjecalo više od 20 tisuća pjevača. Među njima i 30 članova Carolostadiena.– Kad smo vidjeli da je na natjecanje došao 441 zbor, malo smo bili uplašeni, međutim, ispalo je više nego dobro! […]

Uspjeh je tim veći zna li se da je na natjecanju za titulu najboljih konkurirao 441 zbor iz 93 zemlje, te da se natjecalo više od 20 tisuća pjevača. Među njima i 30 članova Carolostadiena.
– Kad smo vidjeli da je na natjecanje došao 441 zbor, malo smo bili uplašeni, međutim, ispalo je više nego dobro! Osvojili smo u jednoj kategoriji zlatnu medalju, u drugoj srebrnu plaketu i mislim da smo učinili više nego što je itko mogao sanjati i od nas očekivati! Rezultat je to izuzetno velikog truda – rekla je Karmelić, podsjetivši da je zbor osnovan prije 10 godina, kada su odlučili potražiti svoje mjesto u Karlovcu, ali i izvan njega, želeći dokazati da rade dobro.

U tim su godinama priznanja osvajali i na drugim međunarodnim natjecanjima, no Olimpijada u Grazu bila je najveće natjecanje, a konkurencija iznimno velika, sa zborovima koji su imali i peterostruko više članova od karlovačkog. Svoje prvo desetljeće Carolostadien će obilježiti svečanim koncertom 21. studenog u 20 sati u Zorin domu, a poziv su gradonačelniku Jeliću uputili već danas.

On je naveo kako je Carolostadien, zbog dobre atmosfere koja u njemu vlada, primjer drugima, ne samo zborovima, već i udrugama, kolektivima.
– Dobra atmosfera unutar zbora je nešto što Grad prepoznaje. Nagrade dolaze i odlaze, a dobra atmosfera, koja je temelj, ostaje. Iz nje, prije ili kasnije, dolaze i rezultati – kazao je Jelić, čestitajući im na uspjehu.

Pročitajte i ovo

MOST ZA RAZVOJ GAZE

Most Gaza – Banija nije izmišljotina: Isplaniran je još 1959., a i sada je u GUP-u Karlovca