Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija Podijeli

Pada pruga kroz Poljice?

Na problem koji bi Belajske Poljice doveo u rasulo, nedavno je prva upozorila Radio Mrežnica, a mještani bi s takvom varijantom morali naputiti svoju djedovinu. Da od masovnog rušenja kuća odustaje i politika, potvrdio nam je i šef mjesnoga odbora Belajskih Poljica, Željko Kučinić. Vlak će prolaziti bliže Karlovcu, a obitelji biti pošteđene iseljavanja! Priključni […]

Na problem koji bi Belajske Poljice doveo u rasulo, nedavno je prva upozorila Radio Mrežnica, a mještani bi s takvom varijantom morali naputiti svoju djedovinu.

Da od masovnog rušenja kuća odustaje i politika, potvrdio nam je i šef mjesnoga odbora Belajskih Poljica, Željko Kučinić. Vlak će prolaziti bliže Karlovcu, a obitelji biti pošteđene iseljavanja! Priključni krak nizinske pruge za Karlovac bit će između poslovnog parka i vodotornja na svetoj Doroteji.
– Prema varijanti koja je za nas prihvatljiva, ide bliže Karlovcu, odnosno Maloj Švarči, a spaja se na Pečurkovo brdo, kaže Kučinić.

Varijantu prolaska pruge kroz Belajske Poljice odbacilo je i poglavarstvo Općine Barilović, rekao nam je njezin načelnik Dražen Peraković.
– Varijanta uz poduzetničku zonu je već usvojena u prostornom planu koji je prihvaćen prošle godine u 11 mjesecu na području naše općine, a južna varijanta koja ulazi u Belajske Poljice kao takva nije prihvaćena iz razloga što imamo dosta negativnih informacija s terena, ističe Peraković.

Iako za izmjenjeni koridor prolaska nizinske pruge Županijska skupština još mora dati blagoslov, da će se ruke podići za, gotovo je sigurno jer postoji politička volja da se slučaj riješi, a o čemu govori i sam Kučinić.
– Imamo podršku politike, odnosno Grada Karlovca, u svakom slučaju poduzeli smo sve predradnje kako bi se našlo zajedničko rješenje koje bi odgovaralo i Karlovcu i nama, napominje Kučinić.

Pročitajte i ovo

MAK NA KONAC

Dožupanici 3 tisuće kuna kazne zbog propusta u imovinskoj kartici