Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život MALO (RAZBI)BRIGE Podijeli

Petak navečer donosi pomrčinu Mjeseca. Kažu da je dobro podvući crtu

Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi trenutno će najviše osjetiti ovu nebesku sliku

Početak godine donosi nam i prvu lunarnu eklipsu odnosno pomrčinu Mjeseca koji će biti u znaku Raka.

Upravo na današnji dan u večernjim satima odigrat će se na nebu pomrčina i to na 20 stupnjeva Raka, odnosno to znači da će Mjesec i Sunce biti točno u opoziciji Rak-Jarac.

Pomrčina Mjeseca nastaje ulaskom Mjeseca u Zemljinu sjenu, vidi se s cijele Zemljine noćne polutke, pritom je Mjesec obasjan zagasitocrvenom svjetlošću. Ona je uvijek kad je Mjesec pun. Pomrčina Mjeseca odnosno u ovom slučaju opet pun Mjesec dobra je prilika da se neke priče završe, podvuče crta. One uvijek znače kraj nečeg, čišćenje i daju priliku da sve što nas opterećuje završimo.

Pomrčine vrlo često osjećaju ljudi kroz nervnu napetost,glavobolju, visok tlak i srčane tegobe, razdražljivost, iracionalnost, konfuzne misli…Osjećaji su čudni, smanjena je mogućnost zaključivanja, a često se javljaju i depresije, ali i problemi sa zakonom.  Oni koji žele rasčistiti nešto što ih muči – počnite i ne čekajte.

Iz astrološke perspektive ova pomrčina bit će napeta. Drama osjećaja i hladnoće bit će na razini. Mjesec koji solira u Raku imat će nasuprot sebe sabor planeta u Jarcu – Sunce i Merkur, Saturn i Pluton. Upravo ova dva zadnja planeta kroz dva dana bit će u “životnoj” konjukciji pa nas eskalacije nekih sukoba, kako na svjetskom tako i privatnim planovima ne bi trebale čuditi, a ne bi bilo čudno i da se dogode neke prirodne nepogode poput potresa, erupcija vulkana i slično.

Konjukcija pak Sunca i Merkura u Jarcu u opoziciji s osjećajnim Mjesecom dovest će do toga da mnogi kažu previše i budu u neravnoteži s izrečenim i onim što osjećaju. Vremena nisu laka, a trenutni raspored zvijezda najviše će osjetiti Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci. Upravo bi Rakovi i Jarci mogli imati najnapetije situacije, no ove zadnje ipak će cijelu godinu štititi Jupiter.

Pročitajte i ovo

OGULIN

I ogulinski gradonačelnik pozitivan na koronu