Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija SUSRET U BOSNI Podijeli

Petorica naših načelnika danas kod Babe u Kladuši: Tema poljoprivreda

Zanimljivo je da Kladušu i ovdašnje općine veže trenutno gorući problem migranata jer iz ovog bosanskog grada svi redom prelaze do Slovenije upravo preko D.Rese, Bosiljeva, Netretića, Žakanja i Generalskog

Gradonačelnik Duge Rese te načelnici Netretića, Žakanja, Generalskog Stola i Bosiljeva bili su danas u Velikoj Kladuši, a njihov domaćin bio je tamošnji gradonačelnik Fikret Abdić Babo.

Tomislav Boljar, Marijan Peretić, Josip Kasun, Alen Halar i Danijel Jurkaš u Kladušu su otišli zbog projekta prekogranične suradnje putem EU fondova čiji je glavni nositelj Općina Velika Kladuša, a u koji bi bile uključene brojne općine iz nekoliko zemalja. Okosnica projekta je razvoj poljoprivrede. Načelnici iz Hrvatske su na sastanku prezentirali svoje projekte koji su financirani iz fondova EU, odnosno implementirane projekte, odobrene projekte koji su u realizaciji, te projekte koji su prijavljeni na natječaje.

-Dobri partnerski odnosi s općinama iz susjedne Hrvatske i njihovo iskustvo u izradi EU projekata koji su u velikoj mjeri i prihvaćeni i realizirani, dobar su pokazatelj da bi ovim projektom svi učesnici imali veliku korist za unaprijeđenje privrednog ambijenta“, naglasio je između ostalog načelnik V.Kladuše Fikret Abdić.

No sigurno zajednička tema svim načelnicima i domaćinu svakako su migranti kojih je upravo Kladuša puna, a na svom putu do Slovenije prolaze upravo krajevima čiji su načelnici danas bili u Kladuši. Jesu li i o tome pričali, barem na marginama susreta, nije poznato.

foto Radio Velika Kladuša

Pročitajte i ovo

REAKCIJA MINISTRICE DIVJAK

“Situacija s učenicima u OŠ “Draganići” mogla se prevenirati”