Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac NAŠ KARLOVAC Podijeli

Petračić: HDZ nas opet brsti, i to za 25 %

Povećanje komunalne naknade za 25 % na sjednici Gradskog vijeća je u utorak, 27.11.

S povećanjem komunalne naknade za 25 % iz naših džepova obrstit će se daljnjih 10 milijuna kuna na godišnjoj razini i povećati izvorne prihode Grada za 6%, upozoravaju s Nezavisne liste Naš Karlovac i gradski vijećnik Davor Petračić. 

Odluka o povećanju komunalne naknade na sjednici je Gradskog vijeća u utorak, 27. studenog i Petračić ne sumnja da će biti izglasana.

– Većina u Vijeću HDZ-a i njihovih kooperanata izglasat će povećanje komunalne naknade, davanja koje plaćamo svaki mjesec i to za cijelih 25%, kaže Petračić i upozorava na stagnaciju najbitnijih prihoda Grada.

-Kada se promotri rebalans proračuna koji će biti dakako usvojen na sljedećoj sjednici vidi se stagnacija najbitnijih prihoda Grada kao što su prihodi od poreza koji ne rastu (minimalnih 1-2%) i tako ukazuju na gospodarsku stagnaciju gdje nema novih zapošljavanja niti otvaranja radnih mjesta. Uz stagnaciju najbitnijih prihoda, vidljivo je brutalno “ispadanje iz kolosjeka” u namjeri da se ostvare lagani prihodi kao što su pomoći iz proračuna, EU sredstva, sredstva FZOEU (fonda za zaštitu okoliša) a ti prihodi umanjeni (otpali) su od 85-96%. I gdje će Grad zagrabiti nego u džepove građana, također brutalno – 25% na komunalnoj naknadi, koja je jedan od najbitnijih, odnosno najvećih prihoda Grada Karlovca i povećati će se sa dosadašnjih 36,5 milijuna na budućih 46,3 milijuna…i tako povećati realne prihode (samo 169 milijuna) za 6%, pojašnjava Petračić.

Zabrinjava ga i pad prihoda komunalnog doprinosa od 16% “što drugim riječima znači pad izgradnje novih objekata što znači opće nazadovanje”.

– Daje se analiza povećanja troškova života i rada u gradu Karlovcu koja nam slijedi nakon još jedne vehementne odluke vlasti… za varijantne veličine građevina 60,200 i 400 m2 te veličine neizgrađenog građevinskog zemljišta 600,2000 i 4000m2 i to za svaku zonu, po staroj i novoj cijeni…Ugostitelji i odvjetnici su izjednačeni sa kockarima, informatičare valjda ne trebamo, a male trgovine valjda imaju previše novca – ispada da je takva politika kod ubiranja komunalne naknade. Komunalnu naknadu će uskoro zamijeniti porez na nekretnine, što znači da što više se digne komunalna naknada, biti će i porez na nekretnine veći… Ili će se desiti nemoguće da nam porezom na nekretnine smanje dosadašnja izdvajanja za komunalnu naknadu !? – nemoguće. Birači moraju znati pravu istinu, ne odlučuju vijećnici, nego vijećnici HDZ-a, zaključuje Petračić.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu