Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija POTPORE PODUZETNICIMA Podijeli

Poduzetnici brzo iskoristili 30 milijuna kuna subvencija pa ministarstvo dalo još 40 milijuna

Jelić: Ovo je nezapamćeno, kao i naš ruski san

Zbog toga što su poduzetnici u Karlovčakoj županiji brzo potrošili čak 30 milijuna kuna subvencija kamatnih stopa za poduzetničke kredite koje su im stavljene na raspolaganje, Ministarstvo gospodarstva u opticaj im je dalo još dodatnih 40 milijuna kuna.

– Trideset milijuna kuna je planulo u našoj županiji, potpore kreditne našim privrednicima i sada je došlo novih 40 milijuna. Ovo je nezapamćeno, uistinu kao ovaj naš ruski san, rekao je župan Damir Jelić za posjeta ministra gospodarstva Darka Horvata Karlovačkoj županiji.

Osim subvencija kamata resorno ministarstvo će poduzetnicima uskoro, najavio je Horvat, ponuditi niz programa za razvoj.

– Oni će se u obliku raznih natječaja pojaviti do kraja godine. Polako pripremamo proračun za 2019. u kojem se osmišljava nekoliko novih inicijativa i to ne samo za mala i srednja poduzeća koja imaju kapacitet privlačiti sredstva iz strukturnih fonodova Europske unije već i onih projekata koji će zaživajeti iz državnog proračuna za poticanje obrtnika i onih najslabijih mikrotrgovačkih društava, koja nemaju kapacitete za povlačenje EU novca.

Pročitajte i ovo

DOZNAJEMO

358 stabala hrasta lužnjaka koji će biti srušeni u Pojatnom vrijedni su pola milijuna kuna i ostat će u Hrvatskoj