Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija BESPOVRATNE POTPORE Podijeli

Poduzetnici i obrtnici na ruralnim područjima s nacionalnim manjinama: Još je 6 dana za prijavu za potpore Ministarstva gospodarstva

Potpore su namijenjene svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima, bez obzira na nacionalnost

Još samo šest dana otvoren je javni poziv Ministarstva gospodarstva malim i srednjim poduzetnicima i obrtima u ruralnim područjima s nacionalnim manjinama za sufinanciranje njihovih projekata.

Na raspolaganju je 12,5 milijuna kuna. U Karlovčakoj županiji ovu potporu mogu povući poduzetnici iz 9 jedinica lokalne samouprave u kojima živi 5 posto pripadnika nacionalnih manjina i i koji po razvijenosti spadaju u od 1. do 4. skupine.

– To su općine: Vojnić, Cetingrad, Lasinja, Plaški, Krnjak, Barilović, Saborsko, Josipdol i Grad Slunj, rekao je danas zamjenik župana Mirko Martinović.

No, nacionalnost nije uvjet za dobivanje potpora već uredno poslovanje najmanje godinu dana.

-Nisu korisnici nacionalne manjine nego svo stanovništvo koje živi na području ovih jedinica lokalne samouprave. Bez obzira jesu li Srbi, Hrvati, Bošnjaci, znači svi se imaju pravo kandidirati.

Potpore od 50.000 do 200.000 kuna – za nove proizvode i proizvodne hale sufinanciranje 100 %

Zamjenik direktora Regionalne razvojne agencije Krunoslav Kralj naglašava da je natječaj otvoren do 25. svibnja. Poziva poduzetnike sa spomenutih područja da se što prije jave i povuku bespovratne potpore.

Zato što su dio Karlovca koji je razvijeniji, poduzetnici iz npr. Sjeničaka ove potpore ne mogu povući iako se nalaze na nerazvijenom ruralnom području

-Minimalni iznos koji se može zatražiti je 50.000, a maksimalni 200.000 kuna. Stopa sufinanciranja je 100 % za grupu A aktivnosti tj. za ulaganje u razvoj novih proizvoda i usluga te proizvodnih prostora. Za skupinu B aktivnosti – korištenje vanjskih usluga za razvoj novih proizvoda, marketinških aktivnosti postotak sufinanciranja je manji. Ovaj dio troškova iz skupine B smije biti samo 40 % proračuna projekta kojeg poduzetnik prijavljuje.

Do 26. svibnja otvoreni su i natječaji za potpore u poljoprivredi. Prijave nisu komplicirane, ali ako zapne na stranicima resornih ministarstava mogu se pronaći sve upute i informacije.

Pročitajte i ovo

POJAČANJE

Od lipnja više autobusnih linija i polazaka prema Dugoj Resi, Topuskom, Netretiću, Bariloviću