Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija Podijeli

“Pokojni Rafaj nije bio nikakav slučaj”

– Zahvalni smo Bogu da nam se nešto takvo nije dogodilo, ali smo nažalost svjedoci da se zlodjelo dogodilo u našoj sredini, gotovo pred našim očima našemu subratu i svećeniku Josipu Rafaju. Zgražamo se da netko sebi uzima pravo oduzeti život bilo kome, napose nas pogađa kada se to dogodi nad čovjekom koji nas je […]

– Zahvalni smo Bogu da nam se nešto takvo nije dogodilo, ali smo nažalost svjedoci da se zlodjelo dogodilo u našoj sredini, gotovo pred našim očima našemu subratu i svećeniku Josipu Rafaju. Zgražamo se da netko sebi uzima pravo oduzeti život bilo kome, napose nas pogađa kada se to dogodi nad čovjekom koji nas je svojim brojnim dobrim djelima obdarivao i pomagao – kazao je.

Biskup Bogović zahvalio je župljanima koji su ovih dana izražavali svoje osjećaje o preminulom župniku. Zahvali je i pojedinim medijima koji su, kako je rekao "pošteno i dobro" izvještavali o ovom slučaju. No, osudio je novine i novinare koji su, kako je rekao, "radi vlastite promocije tražili nešto senzacionalno, makar bilo neprovjereno, pa i netočno". Opovrgnuo je tako biskup Bogović i napise da je župnik Rafaj iz Korenice premješten u Generalski Stol radi afere

– Zar je stalo do istine novinaru koji piše da je pokojnik bio premješten iz Korenice u Generalski Stol zbog neke prljave afere. Ja osobno sam ga premjestio i kažem pred svima vama i pred Bogom da ga nisam premještao zbog nikakve afere nego jednostavno zato da se svećenici razmjeste u skladu s potrebama biskupije. Pokojnik nije bio nikakav slučaj u našoj biskupiji, nego svećenik koji je slušao svoje poglavare i korektno se postavljao u svojoj službi prema vjernicima koji su mu bili povjereni – naglasio je biskup Bogović.

Nakon svete mise koju su uz biskupa vodili i vojni ordinarij Josip Šantić, te više od dvadeset svećenika iz svih obližnjih dekanata tijelo pokojnog svećnika odmah će biti prevezeno u Gronju Stubicu gdje će sutra na mjesnom groblju biti pokopan.

Tamo će ići i oko 250 Generalčana, u pet autobusa kojima je općina organizirala prijevoz. Svi koji sutra ne mogu na posljednji ispraćaj to su učinili danas. Od 13 sati u neprekidnom redu, bez riječi odavali su počast svome kako svi kažu, omiljenom župniku.

"Ostavili ste neizbrisiv trag koji nitko izbrisati ne može; Hvala Ti za sve, bio si više od čovjeka; Premalo je riječi kojima bi se iskazala zahvala za sve dobro što ste učinili za ovo naše malo mjesto; Hvala za sve godine što ste posvetili Generalskom Stolu" – samo su neke od poruka koje su stanovnici upisali u knjigu žalosti.

U šoku i nevjerici oni danas nisu bili spremni na razgovor, a načelnik općine Ivan Škrtić, u prvoj izjavi za i jedan medij od ovog strašnog zločina, za Radio mrežnicu je kazao:

– S nestrpljenjem isčekujemo rezultate istrage, kako bi se saznala istina, ali i zaustavile priče koje župnika Rafaja prikazuju u nekom drugom, negativnom svjetlu.

Sutra, na dan posljednjeg ispraćaja u Generalskom Stolu bit će dan žalosti.

Pročitajte i ovo

ZA STARIJE

Ogulinski dom za starije dobit će novo ruho: Kvaliteta života za treću životnu dob